Tattoo-artist Beth geeft vrouwen met een borstamputatie prachtige tatoeages

De tattoo-professional specialiseert zich in tepelhof-tatoeages voor borstkankerpatiënten

Een borstamputatie kan levensreddend zijn, maar kan veel impact hebben op het zelfvertrouwen van vrouwen (en mannen). De Amerikaanse kankerpatiënt en tatoeëerder Beth Fairchild wil vrouwen die een borstamputatie moesten ondergaan helpen met haar tepelhof-tatoeages.

3D-tepel

Vandaag de dag zijn er voor vrouwen die een borstamputatie ondergingen veel mogelijkheden op het gebied van reconstructie. Er wordt nog weleens gekozen voor een borstreconstructie, maar lang niet altijd voor een tepelreconstructie. Het zijn juist die vrouwen die Beth wil helpen. De 40-jarige is niet zomaar een tattoo-artist, maar ze specialiseert zich in areola-tatoeages, ook wel tepelhof-tatoeages genoemd. Bij dit soort tatoeages wordt door kleur en schaduw de illusie van een 3D-tepel gewekt.

Liever een tattoo

Areola-tattoos zijn een alternatief voor tepelreconstructie, een langdurige chirurgische ingreep die veel patiënten liever vermijden. Beth snapt wel waarom. “Tepelherstel werkt niet altijd en ziet er niet altijd natuurlijk uit”, legt ze uit aan Oprah Magazine. “Ook is het niet geschikt voor patiënten met huidproblemen of patiënten die door een kankeroperatie huidtrauma opliepen.”

Proces

Patiënten zoeken Beth vaak zo’n zes maanden na de borstreconstructie op, vaak zijn ze dan volledig hersteld. “We verdoven het gebied en selecteren en mengen de kleuren voor de tepelhof”, legt Beth uit over de tatoeage. “Vervolgens teken ik de gewenste vorm en grootte uit en tatoeëer ik de tepelhof. Het hele proces duurt ongeveer twee uur.”

Specialisatie

Beth kwam in haar twintiger jaren op het idee toen haar moeder de helft van haar tepel verloor als gevolg van borstkanker. Haar moeder koos niet voor een tepelreconstructie en Beth besefte op dat moment dat er behoefte was een aan andere manier van tatoeëren. Ze paste de kennis van haar tattootrainingen toe op haar kennis van de huid en kleurcombinaties en zo ontstonden haar tepelhof-tagoeages. Haar eerste cliënten waren tevreden met de tatoeages en al snel werd Beth dé persoon in het Amerikaanse North Carolina om naartoe te gaan voor een areola-tatoeage.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Areola tattoos are my favorite tattoos to do. #breastcancer #mastectomy #breastrecinstruction #tattoos #areolatattoo

Een bericht gedeeld door Beth Fairchild (@bethfairchild) op

Zelf kanker

In 2014 nam Beths leven een schokkende wending en werd ze zelf gediagnosticeerd met uitgezaaide borstkanker. Ze kreeg te horen dat haar kanker niet te genezen was en wilde haar laatste jaren met haar gezin doorbrengen en zoveel mogelijk reizen, maar ze wilde ook vrouwen blijven helpen met haar tatoeages.

Door haar kankermedicijnen lijdt de tattoo artist aan artritis, waardoor ze altijd pijn in haar gewrichten heeft. Het maakt haar werk dan ook moeilijk, maar ze is vastbesloten om zo lang mogelijk door te gaan met haar tatoeages. “Dit is wat me op de been houdt.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The man and the boy and a perfect day on the beach. #beach #sun #salt #sand #family #love #sundayfunday

Een bericht gedeeld door Beth Fairchild (@bethfairchild) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy Mother’s Day to all you strong and beautiful mommas – and to those of you with four-legged babies, too! #ad <Swipe left for Important Safety Information. Today I want to give a shout out to all the strong women in my life. My mom, my godmother, and daughters who have been there for me through it all – from my metastatic breast cancer diagnosis, treatments, my breast reconstruction with Natrelle INSPIRA®, turning the big 4-0 last year AND becoming a grandmother – and I know that no matter what, we can always keep counting on each other. Being a mom takes great strength, patience, and courage, but it also creates one of the strongest bonds imaginable, and for that I am forever grateful. #mothersday #thepowerofwomen #metastatic #breastcancer #breastreconstruction #natrelle #natrelleinspira

Een bericht gedeeld door Beth Fairchild (@bethfairchild) op

Lees ook: Bizar: de ‘sproeten’ van deze vrouw bleken een zeldzame vorm van borstkanker

Bron: Oprah Magazine | Beeld: Unsplash, Mad Rabbit Tattoo