Waarom je vanaf nu ook thuis parfum moet gaan dragen

Thuis-parfum-dragen

De kracht van geur gaat verder dan lekker ruiken

Voor veel mensen was parfum op doen onderdeel van een ochtendritueel. Je wilde immers lekker ruiken voor jezelf, en je omgeving. Nu we vooralthuiswerken, doen we dat alleen nog zelden. Zonde, want eigenlijk moet je dat nu juist wél doen. Thuis parfum dragen heeft namelijk een goede invloed op je humeur!

Goed voor je humeur

Parfum is iets persoonlijks. We hebben namelijk allemaal een andere voorkeur voor geur. Naast dat het een lekker geurtje is, werkt het ook nog eens stimulerend voor je gemoedstoestand. Dit heeft allemaal te maken met het limbisch systeem in onze hersenen. Dit deel in onze hersenen is verantwoordelijk voor emoties en zorgt ervoor dat we geuren als iets gevoelsmatig ervaren. Wanneer jij dus je vertrouwde parfum draagt, interpreteren je hersenen dit met herinneren. En dit zorgt weer voor een beter humeur.

De geur van thuis

Ook de geur van thuis is van belang voor je gemoedstoestand. Je huis heeft namelijk ook een bepaalde geur wat ervoor zorgt dat jij je veilig en vertrouwd voelt. Doordat we nu veel tijd thuis doorbrengen, kan het zo zijn dat je reukorgaan hieraan gewend is geraakt. Hierdoor worden je hersenen niet geprikkeld. Normaal gesproken werden onze hersenen geactiveerd door verschillende geuren van buitenaf. Wanneer je nu weer thuis parfum gaat dragen, gaat dit je hersenen weer activeren om herinneringen naar voren te halen. En zo krijg je ineens een hele goede dag!

Experimenteren

Wanneer je merkt dat je jouw parfum of de geuren thuis ondertussen gewend bent, kun je ook nog gaan experimenteren. De kracht van geuren gaat namelijk zo ver dat het jou kan helpen om een lange dinsdagmiddag of een regenachtige dag door te komen. Draag bijvoorbeeld parfum die je normaal gesproken altijd in het weekend draagt of probeer de geur van je werk te evenaren. Ook kan het geen kwaad om in elke kamer van het huis een andere geur te hebben. Dit kun je doen met een automatische spray, geurstokjes of door parfum in de lucht spuiten.

Lees ook: Met deze 15 tips blijft de geur van je parfum langer hangen

Bron: Flair.be | Beeld: Unsplash, Laura Chouette