Met deze 11 tips heb jij binnen no time zijdezacht haar

zacht haar tips

Zeg maar dag tegen die bos stro op je hoofd

Is jouw haar ook net een bos stro geworden? De afgelopen weken heeft het veel zonlicht gezien, maar ook zee- en zwembadwater maakt het er allemaal niet beter op. Met deze elf tips heb jij binnen no time weer zijdezacht en gezond haar!

1. Minder wassen

Je hebt dit vast al veel vaker gehoord, maar het is écht beter voor je haar om het zo min mogelijk te wassen. Als je je haar iedere dag wast, droogt het enorm uit. Shampoo verwijdert de natuurlijke oliën en vetten, waardoor je haar schoon wordt. Tegelijkertijd heeft je haar deze vetten ook nodig om gezond te blijven. Zoek dus een goede balans en probeer je haar alleen te wassen als het echt vies is.

2. Hoofdhuid verzorgen

Een gezonde hoofdhuid is de basis voor gezond en zacht haar. Trakteer je hoofdhuid daarom regelmatig op een scrub en massage voordat je je haar wast. Hiermee verwijder je dode huidcellen en worden haarzakjes gestimuleerd, waardoor je haar sneller groeit.

3. Rituelen

Als het dan echt tijd is om je haar te wassen, is het belangrijk om je rituelen wat aan te passen. Gebruik niet meer shampoo dan de hoeveelheid van een muntje. Begin met wassen op de achterkant van je hoofd en werk dan naar voren. Spoel je haar goed uit met water, zodat alle shampoo uit je haar is. Zo voorkom je dat er shampoo wordt opgenomen in je haar, waardoor het nog meer uitdroogt. 

4. Koud water

Spoel je haar uit met koud water. Niet het eerste waar je aan denkt als je even lekker wilt douchen, maar je haar zal je dankbaar zijn. Koud water sluit de haarschubben, waardoor je haar gladder en zachter voelt. Daarnaast beschadigen de schubben minder snel als ze gesloten zijn, waardoor je haar langer mooi blijft.

5. Filter

Vaak zitten er kalk en andere schadelijke mineralen in kraanwater. De mineralen beschadigen je haar en zorgen ervoor dat het uitdroogt. Met een speciaal filter voor in je douchekop, filter je de mineralen eruit en dat is een stuk beter voor je haar. Dit verschilt echter per land. In Oostenrijk is het bijvoorbeeld een stuk minder dan hier in Nederland.

6. Kammen

Wil je je haar borstelen als je net uit de douche komt? Gebruik dan een kam en geen borstel. Als je een borstel gebruikt om de klitten te verwijderen, beschadigt je haar sneller. Een grove kam is een stuk beter. Begin met kammen in de punten van je haar en werk dan omhoog.

Benieuwd naar meer tips voor zijdezacht haar? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2