Met deze trucjes geef je je kleding een langer en gelukkiger leven

kleding

Je kleding blijft zo veel langer mooi

Dat nieuwe blouseje en die prachtige laarzen willen we zo lang mogelijk mooi houden. Hoewel je leeft volgens het mantra: ‘niet te vaak wassen’, beschadigt je kleding toch en kun je er niet zo lang mee doen als je wil. Gelukkig zijn er een paar supermakkelijke manieren om je kleding een langer en gelukkiger leven te geven.

De spullen die je kleding een boost geven heb je waarschijnlijk al in huis liggen. Met de volgende producten kun je kledingwonderen verrichten!

  • Nagellak: met nagellak krijg je niet alleen mooie nagels. Smeer wat blanke nagellak over het draad waarmee de knopen op je blouse zijn vastgemaakt. Je knopen worden hierdoor een stuk steviger, waardoor je ze niet snel verliest. Nu we het toch over nagellak hebben, het is ook wonderspul om een ladder in je panty niet groter te laten worden.
  • Zeep: draag je een jasje niet meer omdat de rits niet meer goed werkt? Zonde! Dit kun je namelijk heel goed oplossen met een blok zeep. Wrijf met de zeep een paar keer voorzichtig over de rits en het wordt een stuk makkelijker om er weer beweging in te krijgen.
  • Nagelvijl: heb je vlekken in je suède schoenen die je er met geen mogelijk uitkrijgt? Dan kan een nagelvijl je wellicht dé oplossing bieden om ‘m weer zo mooi te krijgen als nieuw. Houd de schoen even boven kokend water. De stoom maakt de vlek als het ware los, ga er daarna voorzichtig met een nagelvijl overheen en je vlek wordt een stuk minder of verdwijnt zelfs. 
  • Azijn: wanneer er in de winter gestrooid wordt met zout kan het mengsel van zout en water lelijke vlekken achterlaten op je prachtige leren schoenen. Doe een paar druppels azijn op een zachte tandenborstel en borstel ermee over de schoen of laars. Je schoenen zien er na deze schoonmaaksessie weer prachtig uit.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay