Vaak donkere kringen onder je ogen? Probeer dan deze drie dagelijkse gewoonten af te leren

vermoeid donkere kringen onder ogen gewoontes

Er zijn een aantal slechte gewoonten die ervoor zorgen dat je donkere kringen onder je ogen krijgt!

Iedereen heeft het wel eens er wel eens last van. Je wordt wakker en sloft richting badkamer om te douchen en je kijkt even in de spiegel. Je schrikt je kapot van het beeld wat terugkijkt, die donkere kringen lijken met de dag erger te worden! Gelukkig kun je hier wel iets aan doen, door deze drie dagelijkse gewoontes af te leren.

Zo kom je snel van die donkere kringen onder je ogen af.

Wallen

Heel vervelend, want je ziet er altijd zo moe uit, terwijl je dat misschien helemaal niet bent! Op een gegeven moment zijn de kringen onder je ogen zo donker dat zelfs make-up geen uitkomst meer biedt. Je slaapt genoeg, eet gezond, zorgt goed voor je huid… Hoe kan het nu toch dat die wallen steeds erger lijken te worden? Er zijn een aantal gewoonten die ervoor zorgen dat jij er altijd uitziet alsof je een winterslaap van een jaar nodig hebt. Je hebt het alleen helemaal niet door! Laat de volgende drie gewoonten achterwege en je zal binnen no-time verschil zien in de vorm van een veel frisser uitziend gezicht. En dat zonder dure crèmes, make-up en in het ergste geval cosmetische ingrepen!

Tips

Onderstaande gewoonten zorgen ervoor dat jij er altijd doodmoe en 10 jaar ouder uitziet door die donkere kringen onder je ogen. Dus wanhoop niet langer, maar laat dit voortaan!

  • Je gezicht met te heet water wassen: Heet water en hete stoom zorgen voor een opgezet gezicht en accentueren de donkere huid onder je ogen. Voortaan dus met lauw water wassen en met koel water afspoelen!
  • Je smeert nooit met zonnebrandcréme: als je ‘gewoon’ naar buiten gaat moet je óók je gezicht met een factor insmeren en zeker de huid rondom je ogen. Hyper-pygmentatie is namelijk het resultaat van de tere huid bij je ogen overlaten aan de grillen van de zon en dit zorgt voor die lelijke donkere kringen.
  • Slechte make-upremover: zorg ervoor dat je je ogen niet reinigt met dezelfde producten als die je voor de rest van je gezicht gebruikt. De huid om je ogen is namelijk veel kwetsbaarder en kan geen agressieve reiniging hebben. Zorg ervoor dat je een milde reiniger speciaal voor je ogen gebruikt.
  • Je eet teveel zout: zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt. Hierdoor wordt de huid rondom je ogen dik en pafferig en donker. Oppassen geblazen met die zoutstrooier dus!

Laat de bovenstaande gewoonten achterwege en je zal merken dat je binnen een mum van tijd verschil ziet en je een veel frissere oogopslag krijgt!

Lees ook: Trillend ooglid? Het zou door deze 6 dingen kunnen komen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Wikimedia Commons, Biswarup Ganguly