Dit vergeten veel mensen wanneer ze een nieuwe jas hebben gekocht

Wat doe jij meteen als je een nieuwe jas hebt gekocht?

Een enkeling vergeet het, maar wanneer we een nieuwe jas hebben gekocht, knippen we altijd het prijskaartje eruit voordat we ‘m dragen. Echter, er blijkt nog iets te zijn wat veel mensen vergeten te doen bij hun nieuwe jas.

Het is niet erg, maar het staat wel een beetje knullig.

Wegknippen

Aan de achterkant van vele blazers en langere (winter)jassen zit een soort ‘x’ genaaid, tussen de spleet van de stof aan de onderkant bevindt-ie zich. Niet iedereen lijkt zich ervan bewust te zijn, maar deze ‘x’ moet je dus wegknippen. Het heeft voor jou als drager van de jas geen enkele functie om het te laten zitten. 

Functie

De ‘x’ bevindt zich er simpelweg zodat de jas minder snel kreukt wanneer het van de fabriek naar de winkel wordt gebracht en wanneer het in de rekken van de winkel hangt. Verder hebben ze geen enkele doel. Noppes. In de winkel voorkomen ze kreukels, maar zodra je met je aanwinst thuiskomt en klaar bent om ‘m te dragen, kun je de ‘x’ er gewoon uitknippen.

Staat mooier

Het kan dat je het vergeet. Het is niet heel erg, maar daardoor komt je jas wel iets minder goed uit de verf. Door de ‘x’ te verwijderen staat de jas mooier, omdat het natuurlijker met je meebeweegt. Daarnaast kun je ook vrijer in je nieuwe jas bewegen.

Lees ook: Van ondergoed tot winterjassen: dit is hoe vaak je ieder kledingstuk zou moeten wassen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Pexels