Met dit trucje verminder je donkere kringen onder je ogen

donkere kringen
Die donkere kringen zijn vaak een doorn in het oog

Veel mensen hebben er last van: donkere kringen onder de ogen. De huid onder de ogen is erg dun en verkleurt snel. Het advies tegen wallen en een blauw waas onder de ogen luidt vaak: “veel water drinken en meer slapen”. Maar ook mensen die gezond leven en genoeg slaap krijgen kunnen last hebben van donkere kringen, omdat ze meestal genetisch bepaald zijn. Gelukkig kun je er wat aan doen en ligt de oplossing al in je keuken.

De truc tegen donkere kringen is… een aardappel!

Donkere kringen

Veel mensen hebben last van donkere kringen. Deze komen deels door vermoeidheid, maar zijn deels ook genetisch bepaald. Helaas kunnen sommige mensen daarom nog zo veel slapen en water drinken, die donkere kringen gaan niet weg. Er bestaan talloze dure crèmes en middeltjes die beloven je donkere cirkels te verminderen, maar het beste ingrediënt ligt simpelweg al in je keukenkastje.

Aardappel

Ja, je leest het goed, een aardappel is de ideale remedie tegen donkere kringen onder je ogen. Aardappelen worden ingezet tegen wallen omdat ze van nature koel zijn en dus kalmerend werken. Daarnaast werken aardappelen ideaal tegen een blauwe of donkere waas onder je ogen, omdat ze vitamine C en antioxidanten bevatten die je huid voeden. Door de kou van de aardappel zal zwelling afnemen en zullen je ogen wakkerder lijken.

Catechol

Hoe aardappel donkere cirkels kan aanpakken? In aardappelen zit de organische verbinding catechol. Dit is een natuurlijk stofje dat ook vaak in gezichtsproducten wordt verwerkt die je huid lichter maken. Vooral veel Aziatische make-up focust zich op het bleken van de huid om zo pigmentvlekken te laten verdwijnen. Omdat het in kleine mate voorkomt in aardappelen, kan het de huid rondom je ogen dusdanig oplichten en je van donkere cirkels verlossen.

Hoe je aardappel kunt gebruiken om donkere cirkels te verminderen lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2