Door deze 4 verrassende dingen veroudert je huid een stuk sneller

Hierdoor krijg je veel sneller rimpels

Wie koste wat het kost zo lang mogelijk wil genieten van een rimpelloze perzikhuid, zal sigaretten en zon zoveel mogelijk links laten liggen; dat is wel algemene kennis. Maar er is ook nog een aantal verrassende zaken die een behoorlijke rol spelen in de veroudering van je huid.

Verouderingsproces van de huid

Leuk is het nooit om een nieuwe rimpel of kraaienpoot te ontdekken. Bij de een treedt dit nare fenomeen al op in haar twintiger jaren en de andere ontspringt de dans nog meerdere jaren. Toch zal niemand eraan ontkomen. Maar wist je al dat deze factoren ook een rol spelen in het verouderingsproces?

  • Alcohol: Wie wil voorkomen dat de huid onnodig sneller oud wordt, kan die heerlijke rode wijn ook beter niet meer aanraken. Helaas kan het drinken van alcohol bijdragen aan huidveroudering. Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam dehydreert en dit zorgt er op de lange termijn voor dat je huid aan elasticiteit verliest.
  • Luchtvervuiling: Woon je in de drukke randstad of in andere plek waar veel verkeer rijdt? Dan zal dit ook weinig goeds voor je huid doen. Onderzoek van de Journal of Investigative Dermatology onthult dat blootstelling aan uitlaatgassen zorgt voor een toename van ouderdomsvlekken.
  • Slaaptekort: Hoewel de meesten slapen heerlijk vinden, kampen toch best wat mensen met een slaaptekort. Helaas heeft dit niet alleen effect op je energieniveau voor de volgende dag, maar het heeft ook effect op je huid. Onderzoek van University Hospitals Case Medical Center wijst uit dat slechte slapers meer huidverouderingsverschijnselen hebben. Hierbij kun je denken aan rimpels, pigmentvlekken en huidverslapping.
  • Verkeerde slaaphouding: Niet alleen te weinig slaap draagt bij aan een slechte huid, maar ook je slaaphouding kan nare effecten hebben op je huid. Er zijn dermatologen die stellig beweren dat de verkeerde slaaphouding bijdraagt aan rimpelvorming. Zo zou slapen op je zij ervoor zorgen dat er plooien in de kin en wangen ontstaan.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Pixabay