Zó verwijder je moeiteloos haarverf van je hoofdhuid

haarverf

Het is zo gepiept

 Veel mensen hebben er nog geen zin in om met een grijze haardos door het leven te gaan en kiezen er daarom voor om het haar te verven. Als je je haar zelf thuis verft, herken je het vast wel dat er haarverf op je huid is terechtgekomen. Heel vervelend, want het ziet er niet uit en ook na lang schrobben blijft de vlek zichtbaar. Gelukkig haal je het er dankzij deze tips zo vanaf!

Wanneer je haar verft, is het altijd slim om eerst wat Vaseline bij je haargrens te smeren. Wanneer er wat verf op de Vaseline terecht is gekomen, veeg je de verf zo van je huid af. Helaas kun je dit zo vergeten te doen of klieder je wat haarverf op je armen. Je hoeft niet te schrobben of te boenen om de verf van je huid te krijgen, want deze handige tips:

  • Mix alcohol met afwasmiddel: dip een watje in de alcohol en drup hier daarna wat afwasmiddel op. Meng de middelen door elkaar met je duim. Wrijf daarna met het watje over de plek waar haarverf zit. De verf zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  • Mix baksoda met afwasmiddel: geen alcohol, maar wel baksoda in huis? Meng dan drie eetlepels baksoda met één eetlepel afwasmiddel. Scrub het mengsel daarna met een washandje over je huid.
  • Gebruik azijn: je huid gaat er wel een beetje van ruiken, maar azijn werkt ook erg goed om haarverf van je huid te verwijderen. Doe wat azijn op een wattenschijfje en leg het schijfje zo’n drie á vijf minuten op je huid. De haarverfvlek is daarna helemaal weg. Let op: doe dit niet als je een gevoelige huid hebt.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pexels