Deze vijf veranderingen ondergaat je huid in het najaar

Je huid verdient wat extra aandacht in de herfst!

We merken aan alles dat de herfst is begonnen. De temperaturen dalen, het wordt donkerder en natter buiten en thuis zitten we het liefst op de bank met de kaarsjes aan. Door de temperatuurverschillen van buiten en binnen heeft onze huid ook veel te verduren. Wees ervan bewust dat je huid deze vijf veranderingen doorgaat in de herfst én we vertellen je hoe je deze het beste kunt ondersteunen.

Geef je huid wat extra liefde en verzorging tijdens de gure herfstdagen.

1. Droogheid

Droge en ruwe plekjes ontstaan op de huid door de schrale wind en koude temperaturen in de herfst. Het gebruiken van dag- en nachtcrème is daarom erg belangrijk om de huid goed te voeden. Breng royale lagen aan op de huid, met name de nachtcrème voor het slapen gaan. In de nacht krijgt je huid de tijd om te herstellen. Breng voor de extra nodige verzorging een à twee keer in de week een hydraterend masker aan.

2. Gevoeligheid

Net als bij droogheid, kan een gevoelige huid ook een gevolg zijn van het gure herfstweer. Door de uitdroging wordt hij extra gevoelig. Wees daarom in het najaar voorzichtig met verzorgingsproducten als zeep, shampoo en agressieve middelen als peelings. Geef de plekken rond de ogen en lippen extra aandacht, omdat de huid hier een stuk dunner is. Een (oog)serum kan deze gedeelten een extra boost geven.

3. Herstellend

Na de zomer heeft je huid ook de ruimte nodig om te herstellen. Door de hete dagen en het vele zonlicht verandert er tijdens de zomer veel in je gezicht. Poriën worden groter en pigmentvlekken kunnen opspelen. Na de zomer verdwijnt je zomerse kleurtje en lijkt het minder egaal en stralend. Verzorgingsproducten met niacinamide, vitamine C en retinol kunnen de hyperpigmentatie van de huid herstellen.

4. Slechte bloedcirculatie

Het koude weer zorgt voor een verminderde bloedcirculatie. Hierdoor kan je gezicht er in het najaar doffer en kleurloos uit gaan zien. Door jezelf te verwennen met een wekelijkse gezichtsmassage stimuleer je de bloedcirculatie. Je zult zien dat je gezicht na verloop van tijd meer kleur krijgt en er een gezonde blos op je wangen verschijnt!

5. UV-straling

In de zomer worden we vaak gewaarschuwd voor UV-straling en dienen we ons goed in te smeren. Dit is in het najaar niet anders. Gebruik ook in de herfst en winter verzorgingsproducten waar een SPF in zit. Dit kan al gemakkelijk door een dagcrème met SPF te gebruiken. Hiermee voorkom je UV-schade aan de huid – ook tijdens de koude herfstdagen.

Lees ook: 4 onverwachte redenen waardoor je last hebt van vet haar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Unsplash