Zo voorkom je dat je kleding statisch wordt

Het is een fluitje van een cent

De winter kan leuk zijn -denk aan warme chocolademelk met slagroom, prachtige sneeuwlandschappen en ijs om op te schaatsen- maar het tegendeel is vaker waar. Een idyllische winter hebben we nog niet gehad, maar wel veel regen en gure winden. Een ander nadeel van de winter is statisch haar en knetterende truien. Gelukkig kun je deze taferelen met je kleding voorkomen.

Een goed begin is het halve werk.

Statische kleding

Het hebben van statisch haar of knetterende truien kan erg vervelend zijn. Een statisch geladen outfit wordt veroorzaakt door droogte en wrijving en kan behoorlijk vervelend zijn. Je kunt heel makkelijk voorkomen dat je haar statisch wordt met een droogtrommeldoekje over je haar te wrijven of door je haar onder handen te nemen met een koude borstel. Hier kun je lezen hoe dat werkt. Hoe je voorkomt dat je kleding statisch wordt? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Veiligheidsspeld-trucje

Stop een ijzeren veiligheidsspeld in de zak van je kledingitem. Als je iets aanraakt wat geleidt, voorkomt het metaal dat je een optater krijgt.

Haarlak

Dit trucje werkt voor statisch haar als garderobe. Spuit een dun laagje haarlak, op een afstand van zo’n dertig centimeter, op je haar of kleding en je hebt geen last van geladen kleding of haar. Het is belangrijk dat je de haarlak niet te dichtbij op je items spuit, anders wordt het hard.

Azijn is fijn

Azijn toevoegen aan de was is fantastisch. Niet alleen worden de stoffen zachter, verdwijnt de geur van zweet goed uit je sportkleding, maar kun je ook voorkomen dat het statisch wordt. Voortaan altijd maar een beetje azijn toevoegen aan je wasmiddel!

Sla de droger over

Het kan nog zo makkelijk zijn om je natte kleding in de droger te doen, maar hierdoor wordt het wel sneller statisch. Voortaan gewoon aan een wasrekje laten drogen dus.

Lees ook: Met deze trucjes kom je van statisch haar af

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Beau Monde | Beeld: Unsplash