Aha: dít is waarom vrouwenonderbroeken een strikje hebben

strikje

Dat strikje op de voorkant heeft dus wel degelijk een functie

Pak je een willekeurige slip of string uit de lade, dan is de kans groot dat er een strikje op de voorkant zit. Soms zit er zelfs een glittersteentje opgeplakt of hangt er een bedeltje aan. Ziet er natuurlijk leuk en schattig uit, maar wist je dat het strikje op vrouwenonderbroeken ook een functie heeft (gehad)? 

Strikje

Of je nou een slipje, hipster, onderbroek of string pakt: op vele exemplaren zit een strikje aan de voorkant genaaid. De ene vrouw voelt zich hier misschien mooier of sexyer door, terwijl de ander het strikje er gelijk afknipt. Naast dat het er eventueel leuk uitziet, heeft het immers geen functie. Toch? Nou, dat is niet helemaal waar. Van oorsprong kon het strikje namelijk heel nuttig zijn.

Strakker trekken

Tegenwoordig hebben onze onderbroeken elastiek, waardoor ze zich gemakkelijk aan ons lichaam aanpassen. Dat was vroeger echter wel anders. Om ervoor te zorgen dat het ondergoed niet afzakte, werd er een lintje door de bovenkant van het broekje geregen en aan de voorkant gestrikt. En daar was-ie dan: het strikje.

Makkelijk te vinden

Maar dat is niet de enige reden waarom vrouwenonderbroeken een strikje op de voorkant hebben. Want niet alleen hadden de slipjes vroeger geen elastiek, ook konden ze niet zomaar een lamp aanklikken als het te donker was. Nee, dan moest er eerst een kaars worden aangestoken. Dat klinkt natuurlijk heel romantisch: aankleden bij kaarslicht, denk er nog even een zwoel muziekje bij. Back to reality… dat was eigenlijk helemaal niet zo romantisch. Ga maar na: je onderbroek aantrekken in het donker is zo makkelijk nog niet. Hoe weet je nou of-ie niet binnenstebuiten zit en waar de voorkant zit? Juist: daar kwam het strikje van pas. Weer wat geleerd!

Lees ook: Na zoveel maanden is het echt tijd om je ondergoed te vervangen

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash