Wakker geworden met vet haar? Wellicht maak je je schuldig aan deze gewoonte

Deze gewoonte kan er juist voor zorgen dat je haar vet wordt

Vet haar is niet de look waar de meesten voor willen gaan. Een coupe alsof je er ’s ochtends een pot gel in hebt gegooid is voor veel vrouwen gewoon geen appetijtelijk gezicht. Word je ’s ochtends toch wakker met vet haar? Dan maak je je wellicht schuldig aan deze gewoonte.

Was jij je haar ‘s ochtends of ‘s avonds?

Slapen met nat haar

Veel mensen houden graag vast aan een bepaalde avondroutine. Douche jij het liefst in de avond in plaats van in de ochtend? Dan kan het maar zo dat je met nat haar gaat slapen met het idee dat het dan ’s ochtends wel droog is. Helaas heeft het slapen met nat haar als nadeel dat je kunt wakker worden met een vette haardos.

Vetter

Gaan slapen met natte lokken lijkt tijdbesparend. Je hoeft het niet te föhnen, dus je bespaart al snel wat minuten. Helaas kan deze gewoonte ervoor zorgen dat je wakker wordt met vet haar. Je haar krijgt niet fatsoenlijk de gelegenheid om te drogen als je erop gaat liggen om te slapen. Je haarwortels blijven dan vochten en hierdoor oogt en voelt je haar vetter.

Kussensloop

Overigens kan het wakker worden met vette manen ook komen door een vuil kussensloop. Je kussensloop krijgt ook veel te voortduren. Haarproducten, make-up-resten en zweet kunnen allemaal achterblijven op het kussensloop. Wrijf je daar met je haren langs tijdens het slapen? Dan kan het je haar dusdanig vervuilen dat je wakker wordt met vet haar.

Lees ook: Feit of fabel: ‘Gespleten haarpunten zijn niet meer te herstellen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Marie Claire, Grazia | Beeld: Unsplash