Was jij je gezicht altijd onder de douche? Dít is waarom je dat beter niet kan doen

 

Dit is waarom je je gezicht beter niet onder de douche kan wassen!

De enige manier voor ons om ‘s ochtends echt wakker te worden is even heerlijk onder de douche te gaan staan. En wij zijn zeker niet de enigen, er wordt wat afgedoucht in Nederland. Nederlanders douchen nu gemiddeld negen minuten per keer en verbruiken daarbij gemiddeld 51 liter water! En dan te bedenken dat wij er altijd minstens een kwartier onder staan… 

Wat we ook altijd graag onder de douche doen is het wassen van ons gezicht, wel zo handig als je er toch onder staat.

Funest voor je huid
Maar wist je dat je volgens huidexperts je gezicht juist beter niet onder de douche kan wassen? Het zou namelijk funest zijn voor je huid. Jouw zachte vel kan namelijk helemaal niet tegen warm water. Het warme water kan de huid namelijk beschadigen en uitdrogen, omdat ‘t de natuurlijke oliën van de huid stript. Zeker voor mensen die een gevoelige huid hebben, is koud water aan te raden. Warm water doet het bloed sneller circuleren waardoor je de roodheid in je gezicht alleen maar verergerd. Koud water stimuleert de bloedsomloop daarentegen en zorgt er op die manier voor dat je er een mooie gloed aan overhoudt.

Plenzen bij de wasbak
Tot overmaat van ramp kan er ook nog eens shampoo of conditioner op je gezicht terecht komen en ook dit is schadelijk voor je huid. Het allerbeste is om je gezicht te wassen met koud water en de eventuele make-uprestanten te verwijderen met een tonic. Dus, voortaan je gezicht verre van die hete straal houden en gewoon ouderwets plenzen bij de wasbak!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels