Wauw, wat was Monique van der Ven een schoonheid vroeger! Moet je eens zien wat een plaatje

Wat een prachtvrouw was Monique van de Ven…

We kijken allemaal wel eens naar foto’s van vroeger en dan denken we: wat is er gebeurd met die slanke taille en mijn gladde gezicht? Ook BN’ers worden ouder en daarom kijken we vandaag naar een jonge Monique van de Ven. Nu nog steeds een ontzettende schoonheid, maar vroeger was ze ook absoluut een plaatje om naar te kijken.

Monique van de Ven is zonder twijfel een van de grootste namen in de Nederlandse filmindustrie. Ze werd geboren in 1952. Aan de kunstacademie te Maastricht besloot ze drama te studeren. Na deze opleiding plakte ze er een jaartje toneelschool in Den Haag aan vast. Ze speelde in 1973 de hoofdrol in Paul Verhoeven´s verfilming van Jan Wolkers’ roman ‘Turks Fruit’, samen met Rutger Hauer. Dit is de rol die haar grote bekendheid bracht en vanaf daar is haar carrière alleen maar bergopwaarts gegaan.

Botox
Monique heeft wel eens een botox-injectie gehad, maar ze waakt er altijd voor om te ver door te slaan met cosmetische chirurgie. “Als je het wil, moet je het doen”, vertelt Van de Ven. “Ik hoorde laatst van iemand: je moet het zien als huidverzorging. Ik gun iedereen geluk en als je daar je geluk uit haalt, moet je het doen.”De actrice liet zelf aan haar ogen sleutelen, maar niet aan andere lichaamsdelen. Ze noemt sommige Amerikaanse collega’s een ‘angstbeeld’.”Meg Ryan kan niet meer naar haar eigen buik kijken omdat haar lippen zo groot zijn geworden. Dat zijn nachtmerries waar elke actrice van wakker wordt.”

Bron: WTF | Beeld: videostill