Welke soort spijkerbroek past het beste bij jouw figuur? Koop nooit meer de verkeerde broek

Het kopen van een spijkerbroek kan echt een ware worsteling zijn!

Het is altijd een enorme struggle, het kopen van een spijkerbroek. Wij dragen altijd maanden (of het liefst jaren) dezelfde tot ‘ie van ellende uit elkaar valt en als dat dan gebeurt begeven wij ons met neerhangende schouders richting de winkel.

Het moet weer, een nieuwe spijkerbroek kopen. Maar om de één of andere manier vinden wij het altijd ontzettend moeilijk om met een exemplaar de winkel uit te lopen die gewoon goed zit en ons figuur recht doet. Hoe koop je voor jouw figuur nou de juiste spijkerbroek? Wij hebben dé tips voor je!

Buikje: Heb je een buikje, dan raden we aan om voor een highwaistjeans (met hogere tailleband) te kiezen. Er bestaat tegenwoordig ook een buikcorrigerende jeans. Kies ook hierbij voor een hoger model, want: bandjes horen niet over de randjes!

Platte of kleine billen: De illusie van een ronde derrière wek je met een jeans waarvan de kontzakken zijn versierd met een stiksel of andere versiering, of een model met klepjes op de zakken. Lage kontzakken en een wat losser zittend model zorgen ook voor een optisch bollere kont. Ook bestaan er tegenwoordig push-up jeans die je achterste een lift geven!

Grote, ronde billen: Zorg dan dat de jeans niet te kleine kontzakken heeft, want die laten je billen onnodig groter lijken. Kies voor een broek waarvan de zakken niet te ver uit elkaar staan, want dat maakt optisch breder.

Brede heupen: Kies voor rechte jeansmodellen (straight jeans) of voor uitlopende pijpen als je lange benen hebt (flared jeans of bootcut). Taille-jeans staan ook goed bij brede heupen. Neem géén jeans met te kleine kontzakjes en/of slijtplekken op de heupzone.

Smalle heupen: Heupbroeken zijn ideaal voor vrouwen met smalle heupen, evenals slimfit- en de skinny-jeans. Taillebroeken zijn in dit geval geen goede keus, want die maken je figuur te mannelijk.