Dit zeggen volle wenkbrauwen over je persoonlijkheid en dat is best schokkend

Hoe zien jouw wenkbrauwen eruit?

Wenkbrauwen zijn essentieel voor je gezichtsuitdrukking. Als mensen met volle wenkbrauwen hun wenkbrauwen extreem erg epileren, dan kan dat hun gezicht compleet veranderen. Wenkbrauwen zeggen echter niet alleen wat over het gezicht, maar ook over de persoonlijkheid. Er is onderzoek gedaan naar deze gezichtsbeharing. Wat blijkt? Mensen met vollere wenkbrauwen beschikken vele malen vaker over narcistische eigenschappen. 

Klopt dit bij jou?

Narcisme

Narcisme kenmerkt zich door een obsessie van jezelf. Je denkt vooral veel aan jezelf en vindt jezelf ook erg geweldig. Mensen met narcistische trekjes hebben vaak een egoïstische persoonlijkheid. Daarbij zijn ze dominant, overgevoelig, ambitieus en hebben vaak heel weinig inlevingsvermogen.

Gezien worden

De Universiteit van Toronto heeft onderzoek gedaan naar narcistische trekken bij mensen. Ze deden dit op basis van foto’s en met behulp van de Narcissistic Personality Inventory. Dat is een soort vragenlijst waarin je narcisme kunt ontdekken. Daarna gingen ze kijken naar de kenmerken van de wenkbrauwen van de mensen die hoog scoorden op deze test. Er werd gelet op de grootte, dichtheid, vrouwelijkheid en verzorging van de wenkbrauwen. Uit deze test bleek dat mensen met opvallende- en ook aanwezige wenkbrauwen meer kenmerken hebben van narcisme dan een gemiddeld persoon zonder volle wenkbrauwen. De reden hiervoor ligt in het graag willen opvallen. Mensen die hun wenkbrauwen vol laten willen graag opvallen en gezien worden. Het is een manier om mensen je te laten herinneren en geliefd te worden, vertelt de onderzoeker.

Lees ook: Wat zie jij als eerste in deze afbeelding? Dit zegt het over je persoonlijkheid!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pxhere