Wil jij gladde benen? Maak DEZE fout dan niet tijdens het scheren!

Dit zijn 7 veelgemaakte fouten tijdens het scheren

Een geïrriteerde huid of erachter komen dat je een strookje haren over het hoofd hebt gezien. Dat scheren gaat niet altijd over rozen. Wil jij voor eens en voor altijd van die scheerergernissen af? Zorg er dan voor dat je je niet schuldig maakt aan deze fouten.

Je scheert je benen meteen. Stap jij onder de douche en grijp jij meteen naar je scheermes? Dan kun je hier beter mee stoppen. Eigenlijk zou je je benen pas moeten scheren wanneer je een kwartier onder de douche staat. Op dit moment zijn je haren zacht en zijn ze makkelijker te verwijderen. Maar… wacht ook niet te lang met scheren. Je huid zwelt dan op waardoor de haren weer minder makkelijker weg te halen zijn.

Je scheert je benen in de ochtend. Veel mensen hebben ’s ochtends een douche nodig om even goed wakker te worden. Met name een verkwikkende douche helpt je om ’s ochtends je ogen open te houden, maar dit is niet het moment van de dag waarop je je benen moet scheren. Je huid heeft namelijk altijd tijd nodig om te herstellen. Wanneer je je benen ’s avonds scheert, kunnen ze de hele nacht bijkomen. Scheer je ’s ochtends? Dan kunnen je benen geïrriteerd raken.

Je gebruikt alleen maar water. Een goede scheergel is cruciaal wanneer je geen wondjes wilt oplopen tijdens je scheersessie. Scheergel zorgt ervoor dat het mesje makkelijker over je benen glijdt waardoor je je tere huid minder snel openhaalt.

Je gebruikt je scheermesje te lang. Als je eenmaal onder de douche staat, heb je geen zin meer om eronder weg te stappen. We snappen het. Je hebt dus geen zin om je botte scheermes te vervangen voor een nieuwe. Toch is dit van groot belang. Scheermesjes kun je maximaal 10 scheerbeurten gebruiken. Hierna is het echt tijd voor een nieuwe. Bovendien blijven er ook nog eens een hoop bacteriën achter in het mesje en dit kan op z’n beurt zorgen voor infecties. 

Je verzorgt je huid niet voor en na het scheren. Irritatie is zo opgelopen na een scheerbeurt. Het is daarom belangrijk om je huid altijd goed te verzorgen voor en nadat je gaat scheren. Voordat je aan het ontharen slaat, kun je het beste even scrubben om de dode huidcellen te verwijderen. Gebruik daarna een hydraterende crème om je huid weer gerust te stellen.

Bron: LibelleBeeld: Videostill YouTube AlexandrasGirlyTal