Wil je een maatje kleiner lijken? DEZE kleur kleedt nóg beter af dan zwart!

 

Deze kleur hebben wij graag in onze kast hangen!

Het grootste gedeelte van vrouwelijk Nederland heeft geen maatje 34 of xs. De gemiddelde Nederlandse maat is 42 het gezonde Hollandse figuur is meestal redelijk volslank. Niets mis mee natuurlijk, maar een maatje meer kan niet altijd even mooi staan in elk kledingstuk.

Gelukkig zijn we allemaal anders, maar toch is het gras aan de overkant altijd groener. Heb je steil haar dan wil je krullen, je kent het wel. Zo gaat het vaak ook met gewicht, als je geen vormen hebt zou je graag wat meer willen en als je maatje 48 hebt dan klinkt die 38 wel heel aanlokkelijk. We zien je alweer naar de calorie-arme rijstwafels grijpen, maar zo rigoureus hoeft het allemaal niet. Om een maatje slanker te lijken kan je ook gewoon je kledingkeuze wat aanpassen!
Rood is het nieuwe zwart
Iedereen weet het, zwart kleedt af. Maar daar wordt je in de lente en zomer ook niet echt blij van. Nou, dan hebben wij goed nieuws voor je! Niet zwart, maar rood kleedt ons het best af. Althans, dat zegt Helen Venables van het Britse kleurenadviesbedrijf House of Color. Volgens haar lijk je door het dragen van rode kleding slanker.  Kies niet voor koraal- of bordeauxrood, maar voor primair rood. Zoals de kleur rood die in de bekende Mondriaan-schilderijen is te zien. Kies daarom bijvoorbeeld eens voor een rood T-shirt, topje of jurk in de zomer. Trek in de winter een rode coltrui aan en kijk wat het voor je doet.
Lees dit ook eens:
Bron: Margriet | Beeld: Unsplash