Wist jij dat je BH al zó snel aan vervanging toe is? Wij hadden geen idee!

Draag jij je BH soms ook wel 2 jaar achter elkaar?

De meesten van ons vervangen BH’s pas als de beugel letterlijk door het stof steekt of de bandjes helemaal niet meer op onze schouders blijven zitten en dat voor veel ergernis zorgt. En zelfs dán kunnen sommigen van ons het nog wel eens een paar maandjes uitstellen. Ze zijn natuurlijk ook niet goedkoop, maar volgens het hoofd van een lingerieafdeling is het veel beter om toch sneller weer eens een nieuwe BH te kopen. 

Sharon Webb, hoofd lingerie-inkoop en -design bij het Britse warenhuis Debenhams, zegt dat de meesten echt veel te lang wachten met het kopen van een nieuwe BH. Volgens haar weet je dat je een nieuwe nodig hebt, als je steeds meer haakjes nodig hebt om je bustehouder goed aansluitend te krijgen. Daarbij zijn ook de schouderbandjes, zoals hierboven al genoemd, een goede maatstaf. Vaak kan je die nog wel wat strakker zetten, maar als dat ook niet meer lukt moet je er toch echt aan geloven.

Ondersteuning
Webb zegt zelf dat je om de zes maanden een nieuwe BH moet kopen, zodat je de juiste ondersteuning van je voorgevel houdt. Zeg nou zelf, niet ondersteunde borsten zijn soms een enorme last voor je rug. Het hangt er volgens haar ook vanaf hoe je met je lingerie omgaat. Het wassen van je ondergoed in de wasmachine is wel handig, maar niet bevordelijk voor de levensduur.

De drie tekenen voor het vervangen van je geliefde beha zijn:

  • Hij is beschadigd. Je ziet de beugels zitten, de cup is niet goed van vorm meer en je ziet slijtplekken.
  • Te krappe cups. Als je wat ouder wordt, is een maatje meer soms onvermijdelijk. Helaas. Je cupmaat en omtrek zal daardoor ook groeien en daar moet je BH natuurlijk ook aan geloven. Gun je borsten die extra ruimte. Een goede BH voel je eigenlijk niet zitten.
  • En dan de open deur: als hij niet lekker meer zit, dan moet je ‘m vervangen.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Wikihow