Witte plekjes op je tanden? ZO kom je er weer heel makkelijk vanaf!

Maak je tanden weer mooi en vrij van witte plekjes met deze tips

Iedereen kent ze wel. Die witte plekjes die opeens op je tanden verschijnen. je wil er het liefst zo snel mogelijk weer vanaf komen, maar je weet eigenlijk niet zo goed hoe. Tips en Weetjes zocht het voor je uit en heeft de verklaring voor deze vervelende plekjes gevonden en misschien nog wel belangrijker: hoe je er vanaf komt!

Zwakkere plekjes
Lisa Simon, tandarts aan Harvard School of Dental Medicine, vertelt dat de witte plekjes te maken hebben met de opbouw van je tandplak. De plekjes verschijnen vaak op plekken waar de tand wat zwakker is en waar het glazuur wat aangevreten wordt door suiker en tandplak. Ook door het dragen van een beugel kunnen deze plekjes ontstaan. Je kan dan vaak minder goed poetsen en daardoor worden je tanden op sommige plekken zwakker.

Het is volgens Lisa niet meteen een reden voor paniek, hoewel een bezoekje aan de tandarts natuurlijk altijd aan te raden is. Vaak is het gelukkig zo dat je de plekjes vanzelf wegpoetst. Probeer je tanden dus twee keer per dag te poetsen en vermijd suiker. Je zult zien dat de plekjes snel minder worden.

Wittere tanden
Wil je graag wittere tanden, maar weet je niet goed hoe? Ook daar zijn tips voor. Je kan met verschillende fruitsoorten je tanden natuurlijk witter maken. Wist jij bijvoorbeeld dat aardbeien een hoog gehalte appelzuur bevatten die als een natuurlijk peeling voor je tanden werken? Ook peren zorgen ervoor dat je tanden witter worden. Door het eten van veel zuur voedsel zal je speeksel ook zuur worden en dat tast je tanden aan. Door het eten van peren breng je dit weer in balans.Tot slot hoef je ook niet zo zeer ‘nee’ te zeggen tegen dat blokje kaas. Door het caseïne-eiwit wordt het verlies van tandglazuur tegengegaan. Lekker en goed voor je gebit dus!

Bron: Grazia | Beeld ter illustratie