Wil jij zelfvertrouwen of liefde uitstralen? Draag dan kleding in deze kleuren

Kleuren-kleding-zelfvertrouwen

De kleuren van je kleding doen veel met je uitstraling

Kleding kan zorgen voor een extra portie zelfvertrouwen. Wanneer je een outfit draagt waar jij je goed in voelt, dan straal je dit ook uit. En de kleuren die je draagt, helpen je daar ook een hele hoop bij. We leggen uit het zit! 

Onderzoek

Uit een Brits onderzoek blijkt dat de kleuren van je kleding effect hebben op hoe we op anderen overkomen. Zo zijn er bepaalde kleuren die geassocieerd worden met liefde, vrolijkheid en zachtheid, maar ook arrogantie en depressie. Hierdoor kom je misschien heel anders over dan je echt bent. Heb je daarom behoefte aan wat zelfvertrouwen of een liefdevolle uitstraling, dan kun je beter voor de volgende kleuren kiezen!

Zelfvertrouwen

Een opvallende kleur in het kleurenpalet blijft de kleur roze. De kleur staat voor zelfvertrouwen, feminisme en standvastigheid. Je weet precies wat je wilt en je bent niet bang bent om eigen keuzes te maken.

Liefde

De kleur van de liefde is uiteraard rood. Rood staat voor passie, romantiek en een sterke wil. Je valt hiermee goed op en mensen komen meteen naar je toe.

Intelligentie

De kleur blauw staat voor intelligentie. Het zorgt voor een positieve en betrouwbare uitstraling, maar zonder te veel op te vallen. Een blauw shirt of blauwe trui laat zien dat mensen bij je terecht kunnen voor moeilijke vragen of problemen, zonder dat je dit bij ze opdringt.

Kracht

Wil je kracht uitstralen, dan kun je het beste gaan voor zwarte kleding. Deze kleur straalt namelijk kracht en elegantie uit. Ook val je met een zwarte outfit meteen op zonder daarmee in de spotlight te staan.

Positief

Een groene outfit is rustig voor de ogen, en straalt daarom ook rust uit. Groen wordt geassocieerd met positiviteit, harmonie en vernieuwing. Niet voor niets dus dat mensen graag bij jou in de buurt zijn.

Kleur ontwijken

Naast dat kleding ervoor zorgt dat je zelfvertrouwen, kracht en positiviteit uitstraalt, kunnen kleuren averechts werken. Denk bijvoorbeeld aan de kleur geel, die we blijkbaar associëren met arrogantie. Ondanks dat geel in diverse tinten en kleuren ieder seizoen zijn opwachting maakt, heeft deze kleur nog steeds een nare bijsmaak. Ook wekt de kleur geel geen vertrouwen. Het is uiteraard de vraag of je hierdoor de kleur geel voortaan in de kast moet laten hangen. Uit het Britse onderzoek blijkt namelijk dat de kleur geel ervoor zorgt dat je minder depressief en chagrijnig bent.

Lees ook: Wauw: zolang staat een vrouw gemiddeld in haar leven voor de kledingkast

Bron: Viva, Cosmopolitan | Beeld: Unsplash, Priscilla du Pree