Zo kun je permanente haarverf het beste verwijderen

Voor als je tóch spijt hebt van dat nieuwe kleurtje…

Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar het kan altijd gebeuren: dat nieuwe kleurtje in je coupe pakt toch niet helemaal uit zoals je gehoopt had. Oh nee! Wat nu? Zeker permanente haarverf is ontzettend lastig om te verwijderen, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om de kleuring weg te krijgen.

Azijn met kokosolie

Om haarverf te verwijderen kun je het beste een natuurlijk middel gebruiken, want je wil natuurlijk niet dat je haar beschadigd raakt. Probeer bijvoorbeeld eens azijn! Dit middeltje kan helpen om de kleur in je haar te laten vervagen. Om te voorkomen dat je haar uitdroogt, meng je de azijn met een gelijke hoeveelheid kokosolie. Smeer dit in je haar, en laat een half uurtje intrekken. Spoel dit uit met warm water en herhaal zo vaak als nodig. Je zult echt zien dat de kleur langzaam verdwijnt!

Baking soda

Volgens haarkleurdeskundige Reece Walker kan ook baking soda helpen om kleurstofmoleculen af te breken. Dit werkt bijna hetzelfde als met de azijn: meng een paar eetlepels baking soda met een gelijke hoeveelheid water. Breng dit aan op vochtig haar, en borstel eventjes door. Laat het een half uur intrekken, en spoel daarna uit met warm water. Ook deze methode kun je waar nodig herhalen. Gebruik daarna wel wat olie of een masker om je haar te voeden.

Anti-roos shampoo

Anti-roos shampoo is een erg sterke shampoo, die er ook voor kan zorgen dat de haarverf vervaagt. Zeker in combinatie met de baking soda-methode is dit ontzettend effectief! Meng de anti-roos shampoo met wat baking soda, breng dit aan op nat haar en laat 5 minuten intrekken. Was het er daarna goed uit, en herhaal totdat de kleur verdwijnt.

Laatste optie: haarverf verwijderaar

Er zijn ook speciale middeltjes die bedoeld zijn om permanente verf uit je haren te krijgen. Wanneer je merkt dat écht niks werkt, kun je dit altijd nog proberen. Het is wel essentieel om je haar goed te verzorgen met bijvoorbeeld haarolie, haarmaskers en conditioner, zowel voor als na de behandeling. Dit soort middeltjes kunnen namelijk enorm schadelijk zijn voor je haar!

Lees ook: Last van roos? Zo kom je er van af!

Bron: Margriet, Haarcentrum | Beeld: Pexels