Zó vermijd je die lelijke zichtbare ondergoednaden in een handomdraai!


Het is helemaal niet moeilijk

Wanneer je je in een van je favoriete broek hebt gehesen, wil je liever niet dat de naden van je ondergoed te zien zijn. Naadloos ondergoed biedt in zulke gevallen vaak uitkomst, maar er zijn ook andere opties om ervoor te zorgen dat je geen ondergoednaden ziet. 

  • Vermijd katoen: hoewel deze stof nog zo lekker zit en het meest gezond is voor je huid, heeft het ook dikke, elastische banden nodig om niet uit te rekken. En laat deze banden nou net hetgeen zijn dat je door je broek heen kunt zien.
  • Kies voor elastisch materiaal: dunne materialen en microvezel stoffen zie je door hun elasticiteit niet door het ondergoed heen. Wel verliezen deze stoffen uiteindelijk hun elasticiteit waardoor de randen gaan kreuken of oprollen. Je hoeft je ondergoed niet meteen in de prullenbak te deponeren, maar houd er wel rekening mee dat het niet meer zo mooi staat onder een strakke broek.
  • String: gezien een minuscule string de bips nauwelijks verhuld, krijg je hierdoor ook weinig naden die door je broek te zien zijn. Ga voor een string zonder strakke raden en kies er een in de juiste maat. Je wilt immers niet dat vetrolletjes worden benadrukt.
  • De oma-onderbroek: dit is het tegenovergestelde van de string. Bij de gewone onderbroek wordt de bil halverwege door het stof ‘afgesneden’, waardoor de rand van je ondergoed door je broek te zien is. Een andere manier om naden te voorkomen, is om de bips maar helemaal in stof te hullen. De ‘oma-onderbroek’ eindigt net in de plooi van je achterwerk en volgt zo eigenlijk de natuurlijke vorm van je lichaam. Hierdoor hoef je zichtbare randen in je kleding niet te vrezen.
  • Prints: je kunt markeringen aan de buitenkant camoufleren door stoffen te dragen met (drukke) prints, hierdoor vallen de naden van je ondergoed veel minder op.
  • Materiaal: stoffen als zijde, mousseline en jersey moet je absoluut niet dragen als je ondergoednaden zoveel mogelijk wilt voorkomen. Spijkerstoffen en katoen zijn raadzamer om te dragen.
  • Panty: draag je een jurkje? Doe hier eventueel een (huidkleurige) panty onder. Je ondergoed blijft beter op z’n plek zitten en je ziet ondergoednaden minder snel.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Elle | Beeld: Unsplash