Op deze manier kun je gespleten haarpunten voorkomen

Voorkomen is beter dan knippen

Onder een volle, gezonde coupe verstaan de meesten geen gespleten haarpunten. Het maakt je haar dof en dun en dat willen we juist niet. Onder het mom: ‘beter voorkomen dan genezen’, geven wij je een paar tips om gespleten haarpunten te voorkomen.

Vooropgesteld: haar dat al gespleten is, valt niet meer te redden. Wat je het beste kunt doen is naar de kapper gaan om het af te laten knippen. Doe je dit niet? Dan loop je het risico dat je punten nog verder scheuren. Wanneer je haar weer gezond is, kun je de volgende tips toepassen:

Gebruik regelmatig conditioner

Het beste is om twee a drie keer per week een voedende conditioner te gebruiken. Voordat je de conditioner gebruikt, hoef je geen shampoo te gebruiken. Wanneer je onder de douche staat, maak dan een staart in je haar. Alleen de staart zelf hoef je dan in de smeren met conditioner.

Borstel je haar niet

Je kunt het beste een kam met brede tanden gebruiken om de klitten uit je haar te krijgen. Op deze manier trek je je haar niet stuk.

Kam je haar niet wanneer het nat is

Doe je dit toch? Dan is de kans dat je haar breekt groter. Doordat het nat is, is je haar veel kwetsbaarder dan normaal en zo kunnen gespleten haarpunten sneller ontstaan. 

Dep je haar droog

Je haar droogwrijven met een handdoek gaat misschien het snelst, maar ook hierdoor kan je haar breken. Dep het liever voorzichtig droog en dan het liefst met een oud t-shirt. Deze is minder stug dan je ruwe handdoek.

Föhn je haar zo min mogelijk

Hetzelfde geldt voor een krul- en stijltang. De warmte van deze apparaten kunnen je haar uitdrogen waardoor het sneller gaat splijten.

Lees ook: Marissa verloor 45 kilo door op haar portiegroottes te letten

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash