Nooit meer irritatie: zo voorkom je een razor burn na het scheren

razor burn

Nooit meer rode bultjes, uitslag en ingegroeide haartjes

Een razor burn zegt je misschien niet meteen iets. Toch is de kans groot dat je er al eens last van hebt gehad. Het is irritatie van je huid na het scheren. Niet fijn, maar er is gelukkig iets aan te doen! Dit is hoe je het voorkomt.

Irritatie van de huid

Niets is zo vervelend als rode bultjes, uitslag en ingegroeide haartjes na het scheren. Die irritatie van de huid wordt een razor burn genoemd. We scheren ons, omdat we een gladde en haarloze huid willen. Zo’n razor burn is precies het tegenovergestelde en dat willen we dus voorkomen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarmee je de kans hierop verlaagt, zodat jij voortaan niet meer van die irritante bultjes krijgt na het scheren.

Gebruik een goed scheermes

Het is misschien een inkoppertje, maar het is toch een van de belangrijkste dingen tijdens het scheren: een goed scheermes. Het is belangrijk dat je scherpe mesjes hebt, die niet te bot zijn. Vervang de mesjes dus regelmatig en gooi een wegwerpmesje weg als je hem een aantal keer hebt gebruikt. Als je scheert met een bot scheermes, is de kans op een razor burn groot én je kunt jezelf per ongeluk snijden. Twee dingen die we liever niet hebben.

Nooit droog scheren

Het beste moment om je huid te scheren is tijdens of na het douchen. Scheer in elk geval nooit op een droge huid en gebruik altijd een scheergel- of schuim. Je kunt ook een olie, zoals kokosolie, gebruiken bij het scheren. Dit maakt de haartjes zachter en zorgt ervoor dat het scheren soepeler gaat. Alles om je huid te beschermen!

Op de juiste manier scheren

Om een razor burn te voorkomen is het ook belangrijk dat je op de juiste manier scheert. Ga niet te vaak over hetzelfde stukje huid heen. Als je dit wel doet, kun je het huidoppervlak irriteren. Scheer ook altijd met de haarrichting mee. Scheren tegen de haarrichting in veroorzaakt weer huidirritatie. Probeer ook niet te dicht op het huidoppervlak te scheren, dit vergroot de kans op een razor burn juist.

Naverzorging is key

We weten nu precies hoe we moeten scheren, maar daar houdt het niet op. Naverzorging is key bij het voorkomen van een razor brun. Gebruik een voedende crème of olie op de huid die je hebt geschoren. Let wel op dat er geen parfum in het product zit, want dat vergroot die irritatie alleen maar. Een ander product wat goed werkt is toverhazelaar, dit heeft een ontstekingsremmende werking en kan eventuele irritatie verminderen.

Lees ook: Zo kom je van je okselhaar af zonder eindeloos te scheren!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels