12-jarig meisje wordt gescalpeerd in kermisattractie: “mijn hoofd voelde alsof het werd verpletterd”

Elizabeth maakte een ware nachtmerrie door op de kermis

Wat een leuke dag op de kermis had moeten zijn, veranderde voor de 12-jarige Elizabeth in een ware nachtmerrie. Bijna een jaar geleden gebeurde het ongeluk dat haar hele leven voorgoed veranderde, maar ze vertelt nu pas voor het eerst aan de media over het afschuwelijke incident.

Het was de eerste keer dat de jonge Elizabeth, afkomstig uit de Amerikaanse staat Omaha, in een kermisattractie stapte. Ze gleed uit en kwam met haar haren vast te zitten in de snel draaiende kermisattractie, die niet op tijd kon stoppen. Volgens een getuige ‘spoot het bloed uit haar hoofd’, en dachten mensen de die het zagen dat ze dood zou gaan. Toch redde ze het, tegen alle verwachtingen in.

Elizabeth herinnert zich nauwelijks iets van het vreselijke ongeluk, ze weet pas weer iets van het moment dat ze wakker werd in het ziekenhuis.  “Ik zei tegen mijn moeder dat mijn hoofd voelde alsof het verpletterd was. Toen vertelde ze me wat er was gebeurd.”

Spiegelbeeld
Ook herinnert ze zich het moment dat ze voor het eerst haar eigen spiegelbeeld zag. “Ik ging naar de wc, maar ze waren vergeten de spiegels af te plakken. Ze moesten me weer naar mijn bed dragen.” Ze werd 2 keer aan haar hoofd geopereerd, kreeg drie huidtransplantaties, een operatie aan haar ogen en 28 bloedtransfusies. Toch wil ze haar ongeluk niet haar leven laten bepalen. “Mijn littekens bepalen niet wie ik ben, niemands littekens zouden dat mogen doen.” Haar haar groeit aan 1 kant van haar hoofd weer terug. Inmiddels gaat Elizabeth weer naar school en droomt ze weer over later. Maar nooit zal ze nog een keer in een kermisattractie gaan.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Twitter