1,4 miljoen mensen keken aflevering van Spoorloos met daarin deze reactie van Derk Bolt vanuit Colombia

spoorloos

Derk en Eugenio uiten dankbaarheid voor steun vanuit Nederland

Spoorloos trok maandagavond maar liefst 1,4 miljoen kijkers. Het programma was daarmee, op het NOS journaal van acht uur na,  het het best bekeken programma van de dag. De aflevering van Spoorloos wordt namelijk vooraf gegaan aan een verklaring van Derk Bolt en Eugenio Follender.

Videoboodschap
De uitzending van Spoorloos begint met een videoboodschap van presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender vanuit Colombia. In de videoboodschap laten ze weten erg dankbaar te zijn voor alle steun vanuit Nederland ten tijde van hun ontvoering: “We hebben niets van het medeleven gemerkt omdat we gevangen zaten, maar voor onze families is dat erg tot steun geweest. Voor al deze steun danken wij u natuurlijk bijzonder hartelijk,” zegt Bolt. Ook laat hij weten dat ze enorm blij zijn dat ze weer op vrije voeten zijn.

Ontvoering
Bolt en Follender waren voor de opnames van Spoorloos in Colombia, toen ze zaterdag werden ontvoerd door ELN, het Nationaal Bevrijdingsleger van Colombia. Het ELN dacht namelijk dat Bolt en Follender voor de Amerikaanse veiligheidsdienst CIA werkten. Bolt vertelde in een interview dat hij dacht dat zijn team overvallen werd; ze werden aangehouden op de snelweg en moesten de camera afgeven. De mannen moesten uitstappen en werden meegenomen naar een huis. Een dag later gingen de mannen naar een ander huis. Op de derde dag van de ontvoering werden de rebellen nerveus van de aanwezigheid van het leger, waarna ze moesten vluchten: “We moesten veertien uur lang lopen door de jungle. Het was spannend, maar we zijn goed behandeld door de ontvoerders, bijna als vrienden. Ze zeiden dat we kalm moesten blijven en dat alles goed zou komen.” Afgelopen zaterdag kwamen de mannen vrij en inmiddels zijn ze weer herenigd met hun families.

Bekijk het fragment hier

Bron: NU.nl | Beeld: Videostill