Tiener (19) schiet vriend (22) per ongeluk dood tijdens video-experiment

En dat terwijl hun 3-jarige dochter toekeek 

Op YouTube doen de zogenoemde vloggers er alles aan om een gelikte en originele video neer te zetten. Ook de 22-jarige YouTube-gebruiker Pedro Ruiz III en diens vrouw, de 19-jarige MonaLisa Ruiz, poogden een spectaculaire video op te nemen. Maar tijdens het opnemen van het video-experiment werd Pedro door MonaLisa doodgeschoten.

Het koppel heeft een YouTube-kanaal waarop ze regelmatig video’s delen waarop te zien is hoe ze relatief onschuldige streken uithalen. Voor hun nieuwste video wilde de MonaLisa haar vriend beschieten terwijl hij ter bescherming een zware encyclopedie voor zich hield. Ze waren benieuwd of het enorme boekwerk de kogel zou tegenhouden. Het stel had in gedachten dat ze door het maken van deze video weleens faam zouden kunnen bereiken.

Driejarig dochtertje
Het stel had online een Desert Eagle handwapen bemachtigd; een pistool dat wordt omschreven als ’s werelds meest krachtige handwapen. De 22-jarige maakte dan ook geen schijn van kans toen het wapen door zijn vrouw werd afgevuurd tijdens het filmen van hun video-experiment. De kogel raakte hem vol in de borst en hij overleed ter plekke. En dat terwijl hun driejarige dochter toekeek…

Zijn idee
Claudia Ruiz, de tante van de overleden jongen, laat weten dat het stel verliefd waren, maar dat ze een stunt hebben uitgevoerd die verkeerd is afgelopen. Ze vertelt dat ze haar neef nog had gewaarschuwd om het niet te doen. Toch zette hij het idee door ‘om meer kijkers te trekken’. De tante lijkt MonaLisa niets kwalijk te nemen. “Het was zijn idee. Ze zou hem nooit opzettelijk pijn doen”, vertelt Claudia.

Zwanger
Momenteel is MonaLisa in verwachting van het tweede kind van haar en Pedro. In mei maakte het stel via hun videokanaal bekend dat ze een broertje verwachten voor hun driejarige dochtertje.

Bron: HLN. Beeld; Videostill YouTube La MonaLisa