4 dingen die je nooit in de badkamer zou moeten bewaren

Voor deze spullen moet je een andere bewaarplek zoeken

We brengen per dag nog flink wat tijd door in de badkamer. Daarom is het wel zo handig om er een aantal spullen te hebben, die we vaak gebruiken. Denk aan je tandenborstel, parfum en scheermesjes. Maar wist je dat je deze dingen daar juist beter niet kunt bewaren? We hebben voor je op een rijtje gezet welke spullen je voortaan beter ergens anders kunt opbergen. 

Tandenborstel

Bewaar jij net als veel anderen je tandenborstel in een bekertje op de wastafel? Dat kun je in het vervolg beter niet meer doen. In de badkamer wisselt het continu van temperaturen en is het vochtgehalte daar een stuk hoger. Dit maakt je badkamer een broeinest van bacteriën. Je tandenborstel wil je graag fris houden en daarom kun je die daar beter niet bewaren.

Medicijnen

Als er een medicijnkastje in je badkamer hangt, is het nogal wiedes dat je hier medicijnen in bewaart. Ook dames die de pil gebruiken, leggen deze graag in de badkamer zodat ze dit niet vergeten. Maar medicijnen hebben sterk te lijden onder de wisselende temperaturen in deze kamer. Bovendien kan de werking van de medicijnen door het vocht en de wisselende temperaturen hierdoor verminderen. Om er verzekerd van te zijn dat je medicijnen hun werk doen is het verstandig om ze op een droge, donkere plek te bewaren.

Make-up

De badkamer is de plek met een goede spiegel, daarom bewaren veel mensen hun make-up en make-upkwasten in de badkamer. Van nagellak tot foundations en van parfum tot lippenstift, deze spullen zou je hier echter niet moeten bewaren. Door de vochtigheid en de wisselende temperaturen verkort je de levensduur van deze producten.

Scheermesjes

Het is vrij logisch dat je scheermesjes in de badkamer bewaart, deze heb je immers altijd in de badkamer nodig. Toch is het belangrijk om dat voortaan niet te doen. Doordat de scheermesjes continu worden blootgesteld aan de warme en het vocht wordt je mesje niet alleen sneller bot, maar wordt het ook de perfecte bron voor bacteriën om zich daar te huizen. Maak je scheermesje daarom goed droog na gebruik  en bewaar deze op een droge plek.

Lees ook: Met deze tips houd je wespen op afstand en word je niet gestoken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay