4 manieren om vetvlekken uit kleding te verwijderen

Zo gepiept

Als je lekker in de keuken de keukenprins(es) uithangt of als je uitgebreid dineert, kan het nog weleens voorkomen dat je per ongeluk vet op je kleding knoeit. Ook al probeer je de vlek er nog zo snel uit te wassen met water of gooi je het kledingstuk snel in de wasmachine, de moeite baat helaas niet altijd. Gelukkig zijn er een paar trucjes, waardoor je de vetvlekken makkelijk uit je kleding krijgt.

Deze middelen doen wonderen

1. Tandpasta

Smeer de vlek in met tandpasta en laat de tandpasta opdrogen. Spoel de tandpasta van het kledingstuk af met koud water als de pasta helemaal is opgedroogd. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine zoals je het altijd doet.

2. Wasbenzine

Dep wat wasbenzine op de vetvlek en was het kledingstuk vervolgens op normale temperatuur in de wasmachine. De vlek is als sneeuw voor de zon verdwenen. Deze methode werkt ook heel goed voor oude vetvlekken.

3. Afwasmiddel

Doe wat afwasmiddel, onverdund, op de vetvlek en wrijf het middel goed in de vetvlek met een sponsje of doekje. Spoel het afwasmiddel niet uit de kleding, maar deponeer het kledingstuk meteen in de wasmachine.

4. Halfvolle melk

Schenk wat halfvolle melk over de vlek en laat dit zo’n 15 minuten intrekken. Was het kledingstuk daarna meteen in de wasmachine en de vlek is weg.

Lees ook: Zo verwijder je hardnekkige koffievlekken uit kleren

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Oma Weet Raad | Beeld: Pexels