Warmer dan warm: het wordt tot 45 graden in deze populaire vakantielanden

Ga jij naar één van deze vakantielanden toe?

Het is je misschien wel opgevallen: het is de laatste tijd bloedjeheet in ons landje. Maar niet alleen in ons normaal zo koude kikkerlandje vallen de mussen van dak: in andere landen is er ook sprake van een hittegolf. En die is nog wel een tikje erger dan hij bij ons is.. 

Vakantiegangers naar Portugal en Spanje komen voor een warme verrassing te staan.

Extreme temperaturen

Vakantiegangers die naar de landen Portugal of Spanje gaan mogen wel beslagen ten ijs komen (haha) want het wordt in die landen namelijk heel warm. Dacht je dat de 35 graden van afgelopen week al heet was? Dan moet je tot en met maandag maar niet in Spanje en Portugal komen: vanaf morgen worden daar extreme temperaturen verwacht. Het wordt dik boven de 40 (!) graden en in het zuidoosten kan het kwik zelfs oplopen tot 45 graden. Ook in de avonden en nachten kun je geen verkoeling vinden; de temperatuur blijft zelfs dan steken op 25 graden.

Tweede hittegolf

Maar niet alleen in Spanje en Portugal wordt het onmenselijk warm: ook in Nederland is de kans groot dat we volgende week een tweede hittegolf te pakken hebben. Er komen ook volgende week weer een aantal tropische waarop de temperatuur op kan tot boven de 40 graden. Gebeurt dit op twee dagen, dan hebben we een tweede hittegolf in ons land. Er is sprake van een hittegolf als de temperatuur op vijf opeenvolgende dagen 25 graden of hoger is, waarvan het op drie dagen minimaal 30 graden is.

Randstad

Een schrale troost is er voor de mensen die in de Randstad en in het Noorden van het land wonen: daar zullen de temperaturen rond de 23 à 25 graden liggen. Dit komt omdat de wind nu van zee komt, waardoor het iets afkoelt. Er is dan wel sprake van een landelijke hittegolf omdat de temperatuur in De Bilt wordt gemeten, maar plaatselijk kan het dus wel koeler of juist veel warmer zijn.

Lees ook: Er komt een tweede hittegolf aan

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Wikimedia Commons, Jose A.