Vakantiegangers pas op! De winkeliers in dit land misleiden toeristen massaal

Deze misleiding kan je geld opleveren en ook kosten!

Soms kom je de tips op straat tegen. Zo ook vandaag, toen één van ons geld moest wisselen bij het wisselkantoor en de man achter de balie een waarschuwing gaf. Toeristen worden namelijk massaal misleidt in Engeland en dat willen we graag met jullie delen.

Er is een nieuw briefje van 5 in Engeland ingevoerd. Engeland wil namelijk geleidelijk over op plastic geld, de briefjes zijn nu van papier en dat is een stuk minder duurzaam. Daarmee heeft de Engelse overheid zich wel de woede van de vegetariërs en veganisten op de hals gehaald; in de nieuwe briefjes zit namelijk dierlijk vet verwerkt.

Misleiding
Dat is alleen niet het enige, winkeliers proberen de oude briefjes van vijf te lozen bij onwetende toeristen. De toeristen nemen de briefjes aan, maar kunnen die vervolgens niet meer uitgeven. Ze worden namelijk niet meer geaccepteerd. Gelukkig kan je het nieuwe briefje en het oude briefje wel herkennen. Het nieuwe briefje is namelijk veel blauwer en wat kleiner.

Er is wel een lichtpuntje: mocht je het oude briefje van vijf in je handen gedrukt krijgen check dan even het serienummer. AA01 leveren op Ebay 460 pond op en de AK47 zelfs 65.000. Je kan dus 5 pond verliezen, maar een hoop geld terug krijgen. Zou jij het risico lopen?

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Beeld: Houseofmaths, videoblocks