Dit zijn de 5 tekenen van een goede relatie volgens een relatietherapeut

Hoe zit dat bij jou en je partner?

Wanneer je al een langere tijd samen bent met je geliefde, is de kans groot dat jullie relatie niet meer zo is als in het begin. Toen was álles wat jullie samen deden leuk, maar inmiddels is de spanning er misschien wel een beetje af en kunnen jullie je af en toe flink aan elkaar ergeren. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat jullie een slechte relatie hebben. 

Herken je één of meer van deze 5 tekenen in jullie relatie?

Relatie-expert

De Amerikaanse website EliteDaily sprak met dr. Gary Brown, een relatietherapeut die werkt met singles en koppels. Volgens hem zijn er 5 tekenen waaraan je kunt merken dat het wel goed zit met jullie relatie:

1. Je kijk ernaar uit om de ander te zien

Je bent als koppel waarschijnlijk niet vierentwintig uur per dag samen. En het is ook helemaal niet erg als je ervan geniet om dingen zonder je partner te doen. Zolang je er maar niet tegenop ziet om hem of haar weer te zien. Kijk je er juist naar uit om je partner weer te zien aan het einde van een werkdag of als jullie even zonder elkaar zijn geweest? Dan zit het waarschijnlijk wel goed tussen jullie.

2. Je kunt met elkaar lachen

Volgens Brown is humor heel belangrijk in een relatie. Lachen jullie om dezelfde grapjes en hebben jullie het gezellig samen? Dat is een heel goed teken!

3. Jullie vertrouwen elkaar

Een relatie zonder vertrouwen is gedoemd om te mislukken. Wanneer je je partner compleet vertrouwt, weet je dat diegene er voor je zal zijn en ben je nooit bang dat hij of zij iets uitspookt als jij er niet bij bent. Is het vertrouwen weg? Dan is het volgens Brown zaak om uit te zoeken waarom dat zo is.

4. Je bent dankbaar dat de ander in je leven is

En dat spreek je ook regelmatig naar elkaar uit. Al gaat het maar om iets kleins en zeg je bijvoorbeeld: ”Dankjewel dat je de afwas hebt gedaan”, of ”Fijn dat je mee bent gegaan naar die verjaardag.” Brown zegt dat het heel belangrijk is om je partner af en toe te laten weten dat je hem of haar waardeert. Het maakt dat je gelukkig en comfortabel bent in je relatie. Je beseft dan namelijk dat je het getroffen hebt met je geliefde.

5. Je kunt een toekomst zonder je partner niet voorstellen

Niet omdat jullie al zo lang samen zijn, uit gewoonte, maar omdat je samen verder wilt bouwen aan de toekomst en samen oud wilt worden. Staan jullie er allebei zo in? Dan hoef je waarschijnlijk geen zorgen te maken en komt het wel goed met jullie.

Lees ook: Dit is wat de vorm van je buik over je gezondheid kan zeggen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: EliteDaily | Beeld: Unsplash