Met deze 5 tips zullen je kinderen zich niet vervelen tijdens een lange autorit

Zo is de lange reis voor jou ook een stuk aangenamer

Het is eindelijk zover: alle kinderen in Nederland zijn vrij van school. Dat betekent voor velen dat de vakantie echt kan beginnen. De een gaat naar de vakantiebestemming toe met het vliegtuig en weer een ander gaat met de auto. Ga jij met de auto en heb jij (jonge) kinderen die meegaan? Dan kunnen de kinderen zich behoorlijk gaan vervelen als ze lang in de auto moeten zitten. Met deze tips zorg je ervoor dat je kinderen zich vermaken tijdens die lange autorit.

Met de auto op vakantie geeft veel vrijheid, maar voor je kinderen is de reis behoorlijk pittig.

Tips

Uren achter elkaar op de snelweg vertoeven is voor niemand bepaald een pretje. Ook als je het leuk vindt om auto te rijden, gaat het op een gegeven moment vervelen. Helemaal wanneer je in de file komt te staan, is het lastig om je geduld te bewaren. Voor de rijder en bijrijder kan het een vermoeiende reis zijn. Helemaal wanneer je kinderen, die op de achterbank zitten, aangeven dat ze zich vervelen, kan het een vermoeiende reis zijn. Helaas hebben we geen trucjes om die file te voorkomen, maar zijn er wel een paar manieren om te voorkomen dat je kinderen zich gaan vervelen.

Maak de achterbank een fijne plek voor je kinderen

Zorg dat de kinderen genoeg vermaak hebben als ze op de achterbank zitten. Geef ze bijvoorbeeld raamstickers, waarmee ze continu de ramen opnieuw kunnen versieren. Koop verschillende setjes, zodat ze steeds iets heel anders kunnen verzinnen. 

Kleine reiscadeautjes

Vrijwel alle kinderen worden dolblij van cadeautjes. Koop naast raamstickers daarom ook leuke raamstiften en kleine doe-boekjes maar pak deze in. Bij winkels als Wibra, Blokker, Action en Intertoys zijn genoeg kleine cadeautjes te vinden die ook leuk zijn voor in de auto. Als je merkt dat je kinderen hangerig beginnen te worden, kun je ze een klein cadeautje geven. Of nog beter: spreek met je kinderen af, dat als ze zich netjes gedragen ze een cadeautje krijgen. Iedereen blij!

Lees nog meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2