6 gewoontes die je kleding kunnen verpesten

kleding

Voorkom deze fouten en je kleding gaat langer mee

Als we net een nieuwe trui hebben gekocht of pronken in een gloednieuwe spijkerbroek, willen we dat deze exemplaren een lang en gelukkig leven hebben. Hoe kun je er het beste voor zorgen dat je je kleding het langst meegaat? Voorkom de onderstaande fouten en je bent al een heel eind.

Maak jij je schuldig aan een van deze fouten?

1. Je hangt dingen op, die gevouwen moeten worden

Het is soms overzichtelijker om truien, shirts en jasjes op te hangen, maar dit is niet altijd een goed idee. Als je dikke, zware tuien hebt, verliezen deze hun vorm als ze steeds worden opgehangen. Deze items kun je daarom beter opvouwen.

2. Je wast je kleding altijd met heet water

Het is niet alleen de hitte van de droger die ervoor zorgt dat je kleding krimpt. Het hete water in de wasmachine kan er ook voor zorgen dat je kleding krimpt met name kleding van katoen en wol. Was je spullen daarom niet te vaak met warm water.

3. Je vergeet de risten dicht te doen

Controleer altijd even of alle ritsen dichtzitten voordat je de was in de wasmachine deponeert. Als een rist niet dichtzit, kunnen de tanden van een rits fijne stoffen tijdens het wassen namelijk beschadigen.

4. Je wrijft over vlekken

Als je op je kleding hebt geknoeid, zijn velen geneigd om de vlek weg te wrijven of vegen met een doekje. Maar vaak maak je de vlek met deze methode alleen maar erger. Je kunt het beste een doekje nat maken en daarmee op de vlek deppen om de vlek te verwijderen.

5. Je gebruikt wasverzachter voor sportkleding

Wasverzachter is echt een no-go als het aankomt op het wassen van sneldrogende en vochtafdrijvende stoffen zoals sportkleding. Wasverzachter laat een laagje op de kleding achter, waardoor de sportkleding niet meer die vochtafdrijvende werking heeft. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat er nare geurtjes in je kleding blijven hangen. Voor zachte sportkleding kun je beter een beetje witte azijn gebruiken. Het maakt je spullen zacht en laat geen laagje achter.

6. Je gebruikt te veel wasmiddel

Ook een teveel aan wasmiddel gebruiken kan een laagje op je kleding achterlaten. Als je te veel wasmiddel gebruikt, is de kans groot dat niet alles uit de kleding wordt gespoeld in de wasmachine.

Lees ook: 8x schoonmaken met frisdrank

Wil je dit arikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: One Good Thing by Jillee | Beeld: Unsplash