Dit zijn de 6 leukste spellen voor op pakjesavond

leukste spellen pakjesavond

Zo wordt het uitpakken van cadeautjes extra leuk

Donderdagavond is het alweer zover: pakjesavond! Stiekem verheugen we ons al een paar weken op alle grappige gedichten, de pepernoten en natuurlijk het uitpakken van cadeautjes. Dat laatste is op zich natuurlijk al heel leuk, maar het wordt nog beter door er een spelelement aan toe te voegen! Hoe precies? Dit zijn de 6 leukste spellen voor pakjesavond.

Pakjesavond wordt nog leuker met een spel!

1. Bingo

Wat dacht je van een ouderwets potje bingo tijdens pakjesavond? Wanneer iemand één rij goed heeft, mag diegene een pakje uitzoeken. Heeft iemand de hele kaart vol? BINGO! Dan mag diegene twee cadeaus uitkiezen. Zijn alle cadeaus voor een specifiek persoon gekocht? Dan kun je er ook voor kiezen elk pakje een nummer te geven. Laat iemand het rad draaien en het nummer dat eruit rolt, is het pakje dat als eerst opengemaakt mag worden. Hiervoor heb je dus geen bingokaarten nodig. Natuurlijk zijn dit slechts voorbeelden en kun je ook je eigen regels bepalen.

2. Zoektocht

Alle cadeautjes worden door het hele huis verstopt. Er is een lijst waar kleine opdrachten en rijmpjes op staan, die als aanwijzingen dienen en je dichter bij een cadeau brengen. Iedereen gaat op zoek en wie een cadeau vindt, mag het houden.

3. Grabbelton

Geef ieder pakje een nummertje. Doe alle nummers die meedoen in een grote doos en grabbel steeds één nummer uit de ton. Dit is het nummer van het pakje dat opengemaakt mag worden. Supersimpel, maar erg leuk!

4. Quiz

Stel één iemand aan als quizmaster en laat diegene Sinterklaas gerelateerde vragen stellen. Heb je een vraag goed beantwoord? Dan mag je een cadeautje openmaken.

5. Opdrachten

Op ieder cadeautje zit een opdrachtsticker. Je mag het cadeautje pas openmaken nadat je de opdracht hebt uitgevoerd!

6. Triviant

Heb je het bordspel triviant in huis? Dan kun je dit tijdens pakjesavond gebruiken. Speel het speel individueel of in teams. Nadat je een vraag goed hebt beantwoord, mag je een cadeautje uitpakken.

Veel speelplezier en een fijne pakjesavond!

Lees ook: Zo scoor je goedkope – of zelfs gratis – Sinterklaascadeaus!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pixabay