6x gezondheids- en beautyvoordelen van honing

Dit kun je allemaal met de suikerstof doen

Wij zijn dol op honing! Een paar druppels honing door de muntthee doen, kan de smaak van thee meteen naar een hoger niveau tillen. Hoewel honing erg lekker is, is het meer dan slechts een zoete smaakmaker.

Je kunt het voor diverse dingen gebruiken.

1. Het geeft je meer energie

Soms krijg je gedurende de dag een dipje. Hoewel sommigen automatisch voor het consumeren van nog een kopje koffie kiezen, kun je wellicht beter kiezen voor een kopje thee met een beetje honing. De natuurlijke suikers in honing kunnen je een echte energieboost geven. Uit een studie van de University of Memphis bleek dat fietsers die wat honing voor de race namen, sneller finishten dan degenen die geen honing hadden gehad.  

2. Minder last van allergieën

Heb jij last van hooikoorts? Wellicht ligt de oplossing voor jou bij honing. Diverse mensen die last hebben van hooikoorts zweren bij het consumeren van een eetlepel (rauwe) honing per dag, ruim voor het hooikoortsseizoen begint. Wel is het belangrijk om honing binnen te krijgen die is gemaakt door bijen uit jouw omgeving. De honig zou dan een beetje van de locale pollen bevatten waar men zo allergisch voor is. De honing dient dan als het ware als een soort griepprik. Zoals er bij een prik een beetje van het griepvirus in het lichaam wordt gespoten om het lichaam er immuun voor te maken, gaat hetzelfde op voor honing.

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2