De 7-jarige Seth start een politieke partij: ,,– Niet pesten! Het gaat niet om hoe je eruitziet, maar om je gedachten en je hart”

Seth

Wij zijn fan van de politieke partij van Seth!

Even wat kinderlijke onschuld temidden van al dat politieke geweld, wij zijn er eigenlijk wel even aan toe. We zijn allemaal al naar de stembus geweest en over die uitslag valt niet meer te corresponderen, maar als we het over hadden mogen doen hadden wij op de politieke partij van de 7-jarige Seth gestemd.

Want zijn partijprogramma, daar kunnen we ons pas echt in vinden! Seth is een partij begonnen genaamd Seth Luca Suvaal Team (SLST). Hij heeft een aantal standpunten opgesteld waar eigenlijk geen speld tussen te krijgen is. Wij zijn het met allemaal eigenlijk roerend eens!

  1. Minder huizen slopen en meer huizen bouwen zodat mensen uit andere landen daar kunnen wonen als daar oorlog is.
  2. Goed voor de natuur zorgen zodat niet alleen wij beter leven maar ook de dieren.
  3. Aardiger tegen elkaar zijn, zodat de kans kleiner is dat er ruzie en oorlog komt.
  4. Het kinderen meer naar hun zin maken (voor minder ruzie) door meer speeltuinen te bouwen en als een kind ergens zin in heeft, mag hij daarvan maximaal zes happen nemen.
  5. Meer delen. De rijken moeten wat meer aan de armen geven. Kinderen met veel speelgoed moeten een beetje speelgoed aan kinderen met minder speelgoed geven.
  6. Beter zorgen voor oude mensen, omdat ze ‘slapjes’ worden en zonder hulp korter leven.
  7. Op school meer naar buiten gaan, want daar leer je ook veel van.
  8. Niet pesten! Het gaat niet om hoe je eruitziet, maar om je gedachten en je hart.

Wauw, daar kunnen grote mensen nog een puntje aan zuigen! Over respect zegt de 7-jarige het volgende: ,,Ik weet wat dat is. Naar elkaar luisteren. Je netjes gedragen eigenlijk. Ja, ja. Ik ben voor respect!” Wij ook Seth! Over 6 mannen in pak: ,,Dat hoort bij de bazen van het land, dat ze er zo netjes uitzien. Ik snap alleen niet waarom er geen vrouwen zijn.” Tja… Daar zeg je wat! Wij hopen dat deze jongen zijn geweldige geestdrift niet verliest! Wil je meer leuke uitspraken van deze bijzondere knul volgen? Zijn moeder houdt een Facebookpagina bij: de wereld van Seth. Wij zijn fan!

Bron: Linda | De wereld van Seth