Deze 8 dingen deed jij vroeger ALTIJD, maar onze kinderen zullen het nooit begrijpen!

vroeger

Herken jij dit nog van vroeger?

Waar wij vroeger nog 3 zenders op een zwart-wit televisie hadden kunnen onze kinderen tegenwoordig alles kijken, waar en wanneer ze maar willen. De smartphone en computer hebben we nu redelijk onder de knie, maar voorheen was het abracadabra. Soms is al die technologie best even wennen, maar voor de kids is het appeltje eitje.

Waar onze (klein)kinderen ons soms de instellingen van onze telefoon uit moeten leggen omdat we er niks van snappen, zo zijn er ook genoeg dingen die wij vroeger deden waar onze kroost niets van begrijpt. Voor ons allemaal erg herkenbaar, maar zij weten niet eens meer wat een cassettebandje ís…

  1. Laat staan dat je een potlood nodig had om een kapot cassettebandje te repareren! Voor jou was het zaak om het lint netjes uit te hangen en dan het potlood door 1 van de gaatjes te steken om zodoende rustig draaiende het lint weer terug te plaatsen daar waar het hoorde te zijn.
  2. Of het corrigeren van een tikfout op je typemachine met een ‘corrigeerpapiertje’ (of tippex). Deed je dat niet, dan kon je gewoon weer opnieuw beginnen aan je brief, niks backspace!
  3. Nu pinnen we overal gewoon euro’s met onze creditcard of pinpas, maar vroeger moesten we eerst naar de bank om een voorraad Franken, Marken of Lires in te slaan. Vertel maar eens aan je (klein)kinderen, wedden dat ze steil achterover slaan?
  4. Dat je boodschappen kon doen door een betaalcheque uit te schrijven. Over bankieren gesproken: wie kent de Girofoon nog?
  5. Over telefoons gesproken, vroeger ‘draaiden’ we letterlijk een telefoonnummer. Met een schijf. Op een telefoon die aan de muur vastzat, met een snoer. Je kende daarnaast alle telefoonnummers van je vrienden uit je hoofd, maar als er iemand belde had je geen idee wie het zou kunnen zijn..
  6. Hoe je stiekem mee kon luisteren met een telefoongesprek van je zus of moeder, als je meerdere telefoons in huis had. Maar niet te hard ademen….
  7. Waarom je na het maken van een foto altijd het rolletje moest doordraaien. En dat je überhaupt niet wist of een foto wel gelukt was, totdat je het fotorolletje had laten ontwikkelen. Dat missen wij eigenlijk nog steeds wel!
  8. Ook de technologie ontwikkelt zich razendsnel, want weet je nog hoe we de floppy-disk hét hoogtepunt van de techniek vonden? Er pasten zo’n 10 foto’s op… Tegenwoordig kan je er honderdduizenden op 1 mini-USB plaatsen.

Heb jij nog een paar leuke toevoegingen? Laat het ons weten!