Bezoekers Safaripark Beekse Bergen bijna aangevallen door jachtluipaard

Bezoekers stappen tijdens safari uit hun auto

Tijdens een bezoekje aan het Safaripark Beekse Bergen zijn een aantal bezoekers bijna aangevallen door een jachtluipaard. De mensen waren uit hun auto gestapt, terwijl dit strikt tegen de regels is. Andere bezoekers filmden het incident.

Het gaat maar net goed.

Jachtluipaard

De jachtluipaard (ook wel cheeta genoemd) is een katachtig roofdier. Luipaarden zijn de snelste landdieren ter wereld en vangen hun prooi door ze te besluipen en vervolgens op volle snelheid aan te vallen. Ze kunnen een snelheid van zo’n 93 kilometer per uur bereiken. Ze hebben vlijmscherpe klauwen en tanden waarmee ze hun prooi bijten en krabben.

Beekse Bergen

In het Safaripark Beekse Bergen mogen mensen met hun eigen auto door het park rijden. Het is strikt verboden om uit de auto te stappen, omdat er gevaarlijke, wilde dieren rondlopen. Zo ook een groep jachtluipaarden. De inzittenden van deze auto met Frans kenteken bleken echter niet op de hoogte van deze regel of ze besloten het te negeren. Volgens de eigenaar van het park wordt de waarschuwing in iedere taal omgeroepen, dus ze moeten het wel gehoord hebben. Andere bezoekers filmden het voorval.

Aanval

Eerst stapt een man uit de auto om een foto te maken. Later is te zien dat de hele familie, inclusief kinderen, naast de auto staat om de luipaarden te bekijken. Ze zijn zelfs een flink eind van hun auto verwijderd. Op de video is te zien dat de luipaarden op de mensen afsluipen en uiteindelijk ook hard op ze afrennen. Het zijn spannende momenten, vooral omdat een moeder haar kind op de arm heeft. De mensen lijken er niet anders om te worden, maar wij als kijker hebben het zweet al op de rug staan! Het is gelukkig goed afgelopen, maar het had ook een heel ander einde kunnen hebben.

Bekijk hier het filmpje van het hele voorval:

Lees ook: Waarschuwing! Oplichters actief via WhatsApp, wees op je hoede

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu | Beeld: Pexels