Actrice Toprak Yalçiner schenkt klare wijn over GTST-periode

Toprak

‘Als actrice had je niet zoveel te zeggen’

We kennen Toprak Yalçiner voornamelijk van haar rol als Nuran Baydar in Goede Tijden, Slechte Tijden. Van 2012 tot 2014 heeft ze in de populaire serie gespeeld. Toch laat ze in de podcast De Leeuw Lult Verder van Paul de Leeuw weten dat ze geen goede herinneringen heeft overgehouden aan die tijd.

Groentje

In eerste instantie wilde Toprak eigenlijk juf worden, zo vertelt ze in de podcast. “Ik was een onwetend jong meisje en kwam net uit de educatie. Ik wilde pedagogische dingen doen, kinderen helpen. En toen stond ik opeens in De Koning (het café in GTST, red.).” Het was dus helemaal niet haar intentie om in een soapwereld terecht te komen.

Toch kan de actrice wel lachen om haar tijd als groentje. “Ik kwam binnen met knikkende knieën, een trilstemmetje en geen idee wat het allemaal inhield. Ik weet mijn eerste scène nog. Dat ik dat heb overleefd, is een godswonder. Ik durfde niet te bewegen en je ziet ook dat ik daar een enorme stijve nek heb en een vastzittende kaak. Het is echt hilarisch om dat terug te zien.”

Twee jaar

En hoewel er veel acteurs in zitten die jarenlang te zien zijn in de serie, hield Toprak het echter niet heel lang vol. Zo besluit ze na twee jaar uit de serie te stappen, omdat de illusie van GTST steeds minder wordt in haar ogen. “De daadwerkelijke hiërarchieën kwamen tevoorschijn, want het is ook gewoon een bedrijf. Het heeft soms weinig met kunst te maken. Toen ik daarachter kwam, dat het tóch een illusie was, was het tijd voor mij om te gaan.”

Geen inbreng

Zelf had de actrice ook heel graag wat willen inbrengen in het creatieve proces. “Als actrice had je niet zoveel te zeggen. “Zo voelde ik mij. Andere mensen hebben een heel andere ervaring, maar voor mij was het niet meer kunst. (…) Iedereen had zijn eigen plan: zijn eigen merk ontwikkelen, en daar ben je mee bezig.”

Lees ook: André Hazes begint met schone lei: ‘Ben weer terug in mijn favoriete gemeente’

Bron: Libelle, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Array