Aflevering Chateau Meiland zorgt voor tranen bij kijkers

chateau-meiland-droevig

De familie heeft het er zwaar mee

Gisteren was het een droevige aflevering van Chateau Meiland. Erica krijgt namelijk het verdrietige nieuws te horen dat haar moeder op 93-jarige leeftijd is overleden. En dat zorgt voor een hoop emotie bij de familie. 

Moeder Jenny

Voor de camera vertelt Erica aangeslagen over de laatste momenten met haar moeder, die in juli overleed. “Ik heb haar nog een hele tijd vastgehouden en omhelst.” Naast moeder was Jenny oma en overgrootmoeder voor Claire en Vivé. Ze laat dan ook een grote leegte achter, vertelt Erica. “Ik ga haar missen.”

Eigen familie

Voor Erica is het besef nu ook dat zij als enige nog over is van haar gezin. Ze legt uit: “Toen ik geboren werd had ik een broer, zus, vader en moeder en die zijn nu allemaal weg. Als je jong bent klinkt dat angstaanjagend, maar ik heb inmiddels mijn eigen familie gevormd.”

‘God geeft, God neemt’

Van haar familie krijgt ze dan ook veel steun, en zien we in de aflevering hoe ze samen met Montana de rouwkaart ontwerpt. Martien, die normaal gesproken van de styling en het ontwerpen is, stort zich op andere zaken, zoals het zwembad graven in de tuin. Want, zo stelt hij: “Dat weet je niet van tevoren, dat je schoonmoeder overlijdt. Het werk gaat ook door. God geeft, God neemt.”

Rouwkaart met geur

Wel denkt de voormalige kasteelheer over hoe zijn rouwkaart eruit gaat zien. “Met twee wijnglazen erop. Of een wijnveld met twee van die wijnranken die naar de horizon lopen”, fantaseert hij samen met Erica. “Met geur! Dat als je je neus tegen de kaart houdt, je de rode wijn ruikt.”

Lees ook: Nieuwe kopers Chateau Meiland waren geen trouwe kijkers van het programma

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress