Afvallen? Hier vind je dé succesformule waardoor het wel lukt!

 

Bewegen hoeft niet per se sporten te betekenen

Mensen denken vaak dat je flink moet sporten en op je calorie-inname moet letten als je die extra kilo’s die je met je meedraagt kwijt wil raken. Dit is deels waar en als je de lijstjes moet geloven is hardlopen dé manier om die calorieën te verbranden. Je kan in een uurtje wel 560 calorieën verbranden. Niet zo gek dus dat we massaal onze hardloopschoenen onder binden. Toch is er een hele andere succesformule. 

Volgens recent Amerikaans onderzoek maakt het helemaal niet uit hoe erg we de longen uit ons lijf rennen. Tienduizend afvallers deden mee aan het onderzoek van de National Weight Control Registry (NWCR) en wat bleek? Mensen die alleen letten op hun calorie-inname zijn bijna net zoveel afgevallen als mensen die zijn begonnen met sporten. Stop nu niet gelijk met sporten, want het is wel heel gezond voor je lijf, maar de werking op gewichtsverlies wordt wellicht wat overschat.

De succesformule
Als je wel gezond en succesvol wil afvallen zijn er vijf dingen waar je op moet letten. Dit is volgens de NWCR de succesformule:

  • Weeg jezelf minstens één keer per week.
  • Let op de calorieën. Eet als vrouw hooguit tweeduizend calorieën per dag en als man vijfhonderd meer.
  • Eet geen volvette voedingsmiddelen.
  • Eet kleine porties.
  • Beweeg veel. Dit hoeft geen sport te zijn. Wandelen, fietsen, traplopen is ook goed.

Wandelen
Als je gezond wil afvallen is het dus belangrijk om je gehele leefstijl onder de loep te nemen. Bewegen is belangrijk, maar veel mensen vinden het lastig om de discipline op te brengen om echt te gaan hardlopen. Ga dus gezellig met een vriend(in) een uurtje wandelen. Uit een ander onderzoek blijkt dat je hier ook veel calorieën mee verbrand. Een uurtje wandelen kan bijvoorbeeld al een groot stuk appeltaart verbranden en het is ook nog eens makkelijker vol te houden.

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels