Deze agent redde haar leven en 19 jaar later kan hij niet geloven wat hij krijgt…

Josi

Josi was bewusteloos geraakt en haar hart stopte met kloppen

Sommige momenten blijven je altijd bij en dan vooral de mensen die bij die momenten horen. Het kan een hele kleine gebeurtenis zijn, maar iemand kan ook je leven gered hebben. Dat laatste herinnert Josi zich nog goed.

Bewusteloos
Josi werd in een nacht overvallen door een woningbrand en probeerde haar oom Jofrey wakker te maken. Dat lukte niet. Ze was alleen thuis met haar oom en ze raakte compleet in paniek. Toen verscheen gelukkig een brandweerman die haar naar buiten tilde. Ze was inmiddels bewusteloos geraakt en haar hart was gestopt met kloppen. Peter Getz was politieagent toen de melding van de brand binnenkwam. Hij moest er snel heen en toen hij daar aankwam om te helpen zag hij een bewusteloos klein meisje: Josi. Getz bedacht zich geen moment, nam het meisje in zijn armen en rende met haar naar zijn auto. Daar gaf hij haar hartmassage en redde haar het leven.

Opsporen
Zeven uur later werd de kleine Josi wakker in het ziekenhuis en had ze een berenknuffel stevig in haar armen geklemd. De knuffel had ze gekregen van de politieagent om haar te troosten. Haar oom had de brand helaas niet overleefd; hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Josi en de agent verloren contact nadat ze verhuisd waren en ze heeft er nu alles aan gedaan om hem op te sporen..

Diplomauitreiking
De agent die haar redde is nu met pensioen en 19 jaar na deze heldendaad ontving hij een bijzondere uitnodiging. Josi herinnert zich zijn heldendaad nog goed en wilde graag dat hij deel uit zou maken van een belangrijk punt in haar leven. Een punt dat ze zonder hem nooit bereik had; haar diploma-uitreiking; ze was cum laude afgestudeerd en ze wilde Peter bij de uitreiking hebben. Tegen courant.com zegt ze: “Ik wilde mijn diploma in ontvangst nemen met degenen die belangrijk voor me zijn, en die er voor mij zijn geweest en me hebben geholpen in moeilijke tijden. Ik was bijna dood geweest, maar ik heb een tweede kans gekregen om te leven. En dit dankzij Peter en de autoriteiten, en alle mensen die mij die dag kwamen helpen.”

De agent was vereerd dat Josi hem bij deze bijzondere dag wilde hebben. Hij is nog steeds heel bescheiden over zijn heldendaad, maar is wel heel blij dat hij zo veel voor haar heeft kunnen betekenen.

Josi

Bron: Courant.com | Beeld: Twitter