Aha: dit doen de presentatoren van Koffietijd nu

koffietijd presentatoren

Een carrièreswitch?

Na ruim twaalf jaar was afgelopen mei de laatste aflevering van Koffietijd te zien. Het programma keert, tot teleurstelling van veel fans, niet meer terug op de buis. Enne, naast het programma zelf, missen we ook het presentatieteam best een beetje. Wat doen de Koffietijd-sterren nu eigenlijk?

Koffietijd

In 1994 was Koffietijd voor het eerst op de televisie te zien, maar de ochtendshow stopte al gauw weer vanwege teleurstellende kijkcijfers. In 2010 maakte het programma een doorstart en mochten Quinty Trustfull en Loretta Schrijver het programma presenteren. Helaas maakte RTL in november 2022 bekend dat het televisieprogramma wederom moest stoppen, omdat het te weinig kijkers opleverde. Trustfull en Schrijver vormden samen met Pernille La Lau, Vivian Slingerland en Patrick Martens het presentatieteam van Koffietijd.

Tijdens de laatste uitzending werd teruggeblikt op die eerste uitzending van 5 april 2010. Trustfull: “Wij werden aan elkaar gekoppeld, wij kenden elkaar niet.” Ook Schrijver herinnert zich de eerste ontmoeting met Trustfull. “Het klikte meteen”, vertelde ze destijds.

Wat doen de Koffietijd-sterren nu eigenlijk?

Het presentatieteam zullen we niet meer terugzien bij Koffietijd, maar van sommigen kunnen we nog steeds genieten op de buis en in de showbizz.

Quinty Trustfull

Door het wegvallen van Koffietijd kreeg Quinty Trustfull een groot gat in haar agenda. Gelukkig weet ze die inmiddels weer op te vullen, want de presentatrice heeft namelijk een rol gekregen in De Grote Kerstfilm: Het verhaal van Driekoningen. Daarnaast kennen we haar natuurlijk als ambassadeur van de Postcode Loterij en Pink Ribbon en zet ze zich nog altijd in voor deze goede doelen. Echter is het nog niet bekend of er binnenkort weer een presentatieklus op de planning staat.

Loretta Schrijver

Loretta Schrijver heeft het de komende tijd maar druk met de opnames van The Masked Singer. De presentatrice heeft namelijk een plekje in het panel van het populaire televisieprogramma. Samen met Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Gerard Joling én nieuw panellid Monica Geuze moeten ze tijdens de show raden welke BN’ers er in de prachtige kostuums de zangcompetitie aangaan. Op 10 november zal het nieuwe seizoen starten! Daarnaast heeft de presentatrice een uitnodiging gekregen en is ze welkom bij Vandaag Inside.

Vivian Slingerland

Vivian Slingerland heeft onlangs aan De Telegraaf laten weten dat ze voorlopig even niets doet. Voor het einde van Koffietijd heeft de presentatrice al laten weten dat ze een ’tussenjaar’ neemt. “Deze periode wil ik gebruiken om te kijken wat ik echt wil. Niet zomaar ergens ja op zeggen, maar weloverwogen een beslissing nemen. Wellicht in de media, maar misschien totaal iets anders. Wie weet!” Momenteel geniet ze volop van haar gezin en hond.

Pernille La Lau

Pernille La Lau heeft een andere stap in haar carrière gezet. Ze heeft de showbizz ingeruild voor Facilitator Persoonlijke en Zakelijke Transformatie. “Nieuwe stappen maken, en neerzetten van Business Transformatie trajecten in cultuurverandering, Business Zaken presentaties begeleiden en het schrijven van nieuwe, interactieve keynote over het belang van levenswaarden”, schreef ze een aantal weken geleden op Instagram. Eind oktober zal Pernille spreken op een congres in Rotterdam.

Patrick Martens

Patrick Martens hebben we veelal op de buis gezien, en dat blijft gelukkig ook nog even zo. Momenteel ligt zijn focus op het presenteren van een podcast, maar geeft hij wel toe dat zijn grote passie acteren blijft. “Als er een mooie rol voorbijkomt – in elk geval géén stereotype homorol – en ik tijd heb, lijkt het me hartstikke leuk om weer eens te doen.” Verder is hij druk bezig met het datingprogramma Date Smakelijk en wordt tv-woordspel Lettrix misschien ooit nog wel eens herhaald. Genoeg te doen dus!

Lees ook: B&B Vol Liefde-Debbie trekt trouwjurk aan naar Televizier Gala

Bron: Dingen voor Vrouwen, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld