Aha: dít is het favoriete ontbijt van koningin Máxima

Máxima

Zo ziet een ontbijtje op het paleis eruit

Hoe het leven van de koninklijke familie eruitziet achter de paleisdeuren blijft een groot raadsel. Toch doen de Oranjes af en toe een boekje open over hun privéleven. Zo heeft koningin Máxima onthuld wat haar favoriete ontbijtje is. Benieuwd naar zo’n royal breakfast? Wij vertellen je meer.

Ontbijtrituelen

Afgelopen week ging koningin Máxima langs bij ZappSport om te praten over de Koningsspelen, een serie activiteiten die vorige week vrijdag werden georganiseerd op diverse basisscholen. Het thema daarvan is ‘Voel je Fit’ en daarom kwamen ook de gezonde rituelen van het koninklijke gezin aan bod. Zo deed de koningin onder meer een boekje open over haar eigen ontbijtgewoontes. En we kunnen alvast verklappen: die zijn verrassend simpel.

Máxima vertelde dat ze samen ontbijten een belangrijk moment van de dag vindt. “Wij willen altijd met zijn vijven ontbijten. Het is voor ons een ritueel dat belangrijk is en waarbij we de dag doornemen”, aldus de koningin. Toch zit dat moment er een stuk minder vaak in dan vroeger, aangezien prinses Amalia en prinses Alexia allebei niet meer thuiswonen.

Koninklijk ontbijt

Ben je altijd al benieuwd geweest hoe een koninklijk ontbijt eruitziet? Máxima vertelde ook aan presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard met welk eten ze zelf de dag begint. “Meestal iets van yoghurt met vruchten. En een thee.” Hoewel je bij royals misschien gauw aan een fancy breakfast denkt die een butler op een dienblaadje komt brengen, is dat bij onze koningin dus niet het geval.

Genoeg energie voor de dag

De reden dat Máxima naar haar ontbijt werd gevraagd, is omdat de Koningsspelen op basisscholen door het hele land van start gingen met een gezamenlijk ontbijt. In totaal deden ongeveer 1,3 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied mee aan de activiteiten. De koningin benadrukte het belang van de eerste maaltijd van de dag: “Als je niet ontbijt, heb je geen energie om te gaan sporten. Het is goed om eiwitten binnen te krijgen en een goeie bruine boterham. En dan naar school!”

Lees ook: Koningin Máxima werd verrast door de komst van trouwe fan José

Bron: Libelle, Beau Monde | Beeld: Brunopress