Aha! Hierom zien we Erica Terpstra nu niet op televisie

Erica-Terpstra-ziek

Normaal gesproken zien we haar veel op televisie tijdens de Olympische Spelen

De Olympische Zomerspelen in Tokio zijn op dit moment in volle gang bezig. Normaal gesproken is dit ook de tijd waarin we voormalig zwemkampioene Erica Terpstra (78) veel op de televisie zien, maar is het nu opvallend stil rondom haar. Wat is er aan de hand?

Enkeloperatie

Er deden veel geruchten de ronde dat Erica Terpstra heel erg ziek zou zijn en daarom niet op televisie is. Zo zou ze kanker hebben. In een gesprek met Shownieuws liet ze weten dat er niets ernstigs aan de hand is en haar fans zich geen zorgen hoeven te maken. Ze heeft namelijk een enkeloperatie ondergaan. “Als je ouder wordt, dan krijg je allerlei pijntjes. En één van de dingen was dat ik artrose had in mijn enkel. En dat betekent dat ik een beetje bot op bot begon te lopen. Nou, dat is niet lekker en als je dan honderdtwintig wilt worden en je wilt een beetje mobiel blijven, dan moet je daar wat aan laten doen.”

Revalideren

Door haar operatie moet Erica een tijdje revalideren. Toch maakt ze zich nergens druk om en ziet ze het positief in: “Maar ik heb een hele knappe chirurg en die heeft gezegd dat ik aan het einde van het jaar weer loop als een kieviet.”

Olympische Spelen kijken

Gelukkig verveelt Erica zich niet zo snel. Ze ziet haar tijd vanaf de bank dan ook als iets positiefs. Zo laat ze weten nog nooit zoveel tijd te hebben gehad om naar de Olympische Spelen te kijken. Hopelijk is ze snel weer de oude!

Lees ook: Epke Zonderland stopt met topsport na teleurstelling Olympische Spelen

Bron: Shownieuws | Beeld: Brunopress