Zegt je partner een van deze dingen tegen je? Dat is een slecht teken…

partner

Dit kun je eraan doen

Elke relatie heeft ups en downs, zeker wanneer je al lang bij elkaar bent. Over het algemeen is dit niet erg, behalve als je het gevoel hebt dat je je partner kwijtraakt. De uitspraken en het gedrag van je vriend of vriendin kunnen je het gevoel geven dat alles niet meer snor tussen jullie zit. Maar wanneer moet je je zorgen maken?

Je weet nooit zeker wat je partner denkt, tot je het aan diegene vraagt. Als hij of zij een van deze dingen zegt, kan het echter een teken zijn dat hij je niet meer zo interessant vindt.

“Ik heb gewoon vaal andere dingen aan mijn hoofd”

Werk en andere belangrijk verantwoordelijkheden kunnen een persoon heel druk maken. Maar is je partner uit het niets veranderd in een extreme workaholic die veel tijd op zijn werk doorbrengt, kan dat geen goed teken zijn. Ook als hij of zij plotseling veel afspraken buiten jou om maakt kan het zijn dat er iets niet goed zit en dat je partner andere zaken boven jou en je relatie verkiest.

Wat kun je eraan doen?
Een slechte manier om dit probleem op te lossen is boos worden op je partner omdat hij of zij te weinig tijd met je doorbrengt. Een goede manier om het drukke schema van je partner op een niet-defensieve manier te verlichten is vragen of je misschien kunt helpen wat meer vrije tijd te creëren. Je kunt ook vragen of je misschien je partner’s familie of vrienden kunt assisteren, zodat je dat in ieder geval samen doet.

“We zijn al samen. Waarom moet ik nog mijn best voor je doen?”

Romantiek, aantrekkingskracht en flirten zijn ook in een lange relatie nog steeds nodig. Natuurlijk doe je logischerwijs iets minder je best en word je wat comfortabeler in een lange relatie, maar als je partner helemaal geen moeite meer voor je doet, dan is dat geen goed teken.

Wat kun je eraan doen?
Wanneer je merkt dat je partner stopt met zijn of haar best doen voor jullie relatie, probeer dan het geflirt terug te brengen. Herinner hem of haar eraan dat jullie van elkaar houden en wat jullie in het begin zo leuk aan elkaar vonden. Stop zelf meer moeite in jullie relatie en je zult zien dat je partner de hint wel begrijpt.

Lees andere uitspraken en wat je eraan kunt doen op de volgende pagina.


Pagina 1/2