Air Miles spaarders krijgen maand extra om ‘oude’ miles in te leveren


8 miljoen euro aan Air Miles is nog steeds niet ingewisseld

Miljarden miles zouden vanaf donderdag komen te vervallen. Dit heeft te maken met de beperkte geldigheid van vijf jaar die de Air Miles hebben sinds 1 november 2013. Omdat vele Nederlandse spaarders de ‘oude’ miles nog niet hebben (kunnen) inleveren, krijgen ze nog een maand langer de tijd om deze alsnog in te leveren.

De Air Miles kunnen nu tot 1 december 2018 worden ingeleverd op de site.

Overbelast systeem

De beperkte houdbaarheid van de Air Miles was de afgelopen weken groot nieuws. Mensen bezochten daarom ook de afgelopen dagen massaal de site om hun Air Miles in te wisselen. In ruil hiervoor kunnen spaarders kortingen op producten krijgen of ze kunnen het doneren aan een goed doel. Omdat zo veel mensen tegelijk de site bezochten, was het systeem de afgelopen dagen regelmatig overbelast. Inwisselen was daarom voor veel mensen onmogelijk. “De afgelopen dagen was het bezoek aan de website 300 procent hoger dan normaal, waardoor de servers overbelast raakten”, zegt een woordvoerder. Loyalty Management, de organisatie achter het spaarsysteem, heeft daarom maandag besloten de inwisselperiode voor de ‘oude’ Air Miles met een maand te verlengen, tot 1 december.

8 miljoen euro aan Air Miles

Omgerekend zijn duizend Air Miles 5 euro waard. Afgelopen maandag bleek nog dat 1,65 miljard Air Miles niet waren ingewisseld. Al deze Air Miles bij elkaar vertegenwoordigen dus een waarde van zo’n 8 miljoen euro. Deelnemende partners zouden flink kunnen besparen op hun uitgaven als de resterende ‘oude’ miles komen te vervallen. “Air Miles zijn bedoeld om klanten aan bedrijven te binden. Deelnemende partners willen hen er een positief gevoel mee geven”, aldus de woordvoerder. “Dat gebeurt niet als mensen ontdekken dat hun miles waardeloos zijn geworden. Daarom proberen we al een jaar onder de aandacht te brengen dat binnenkort een groot deel van de oude Air Miles hun waarde verliezen.”

Goede doelen profiteren

De afgelopen maanden is er voor ruim 3,5 miljard aan tegoed omgezet, omdat een jaar geleden 5,2 miljard miles hun uiterste houdbaarheid naderde en nog niet waren ingewisseld. Goede doelen die vooral profiteren van de Air Miles zijn Stichting Aap, War Child en Nationaal Kinderhulp. Waar normaal gesproken jaarlijks zo’n 600 duizend miles naar de goede doelen worden gedoneerd, zijn dat er dit jaar al ruim 16 miljoen.

Lees ook: Na Zwarte Piet nu ook pepernoten met ‘authentieke VOC-kruiden’ onder vuur

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Volkskrant | Beeld: Tips en Weetjes©